Basketbol

''Tam anlamıyla beceriksizlik''

30 Mart 2015 Pazartesi 22:35 - Son Güncelleme 30 Mart 2015 Pazartesi 23:44

Ataman: ''Bugünden sonra çok sert ve sıkı tedbirler alacağız''

Türkiye Basketbol Ligi'nde Galatasaray Liv Hospital'ı 76-64 yenen Royal Halı Gaziantep'in başantrenörü Jurij Zdovc, son haftalarda iyi savunma yaptıklarını belirterek, bunun da kendilerine galibiyet olarak döndüğünü söyledi.

Zdovc, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, son haftalarda güzel bir ritm yakaladıklarını belirtirken, ligin ilk yarısında istemedikleri sonuçlar aldıklarını ancak ikinci yarıda bunları telafi ettiklerini aktardı.

Bu durumun kendilerini psikolojik olarak iyi yerlere getirdiğini vurgulayan Zdovc, "Ligin bitimine halen uzun bir süre var. Play-off için baştan sona şanslı bir durumdayız ama henüz bu noktada bir şey diyemem. Şu an lig çok zorlu. Önümüzdeki haftalarda da karşımıza zorlu rakipler gelecek. Onlarla oynamadan bir şey söyleyemem. Her takımın çok önemli oyuncuları var. Biz son maçlarda iyi savunma yapıyoruz, bu da kazanmamızı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Liv Hospital cephesi

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman ise karşılaşmanın zorlu geçeceğini bilerek maça çıktıklarını söyledi.

Karşılaşmanın sonucunun her iki taraf için de çok önemli olduğunu bildiren Ataman, "Zaman zaman sahada denk bir oyun vardı ama ikinci yarıda çok kötüydük. Bu denli kariyer sahibi oyunculara yakışmayacak gelişmeler sonucu oyunun kontrolünü verdik. Rakibimiz özellikle son periyottaki performansıyla haklı bir galibiyet elde etti. Çok akıllı oynadılar. Biz ise bulduğumuz pozisyonları cömertçe harcadık" değerlendirmesinde bulundu.

Ataman, mağlubiyette takımdaki yorgunluğun etkili olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine, "Artık mazeret üretemeyiz. Mazeretleri artık geride bırakmalıyız. Artık sakatlık gibi bazı riskleri alıp, işi sıkılaştırmalı ve play-off'ta hedeflediğimiz yere gelmeliyiz. Yorgunluk falan bahane olamaz. Yaptığımız hatalar tam anlamıyla beceriksizlik. Bugünden sonra çok sert ve sıkı tedbirler alacağız. Bizimle birlikte bu tempoya uyan oyuncularla devam edeceğiz" yanıtı verdi.

AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz