Basketbol

TED Kolejliler'den Kaf-Kaf'a geçit yok

02 Mayıs 2015 Cumartesi 19:22 - Son Güncelleme 02 Mayıs 2015 Cumartesi 20:45

Rönesans TED Ankara Kolejliler, sahasında Pınar Karşıyaka'yı 94-92 mağlup etti.

Türkiye Basketbol Ligi 29. hafta maçında Rönesans TED Ankara Kolejliler, sahasında Pınar Karşıyaka'yı 94-92 yendi.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Pınar Karşıyaka oldu. Rakibine oranla boyalı alanı daha etkili kullanan konuk ekip, Strawberry ve Palacios'nin etkili oyunuyla ilk 5 dakikayı 18-9 önde geçti. Rönesans TED Ankara Kolejliler, Cevher Özer'in 3 sayılık atışlarıyla farkı azaltmaya çalışsa da İzmir ekibi, periyodun son 3 dakikasına 24-12'lik skor ve 12 sayılık farkla önde girdi.

Adam adama savunma ile rakibine kolay hücum şansı tanımayan Pınar Karşıyaka, periyodu 29-18 önde kapattı.

İkinci periyoda daha organize başlayan başkent ekibi, Tucker ve Plisnic ile sayılar buldu. Sıkı savunma yaparak rakibin sayı üretmesine izin vermeyen Rönesans TED Ankara Kolejliler, periyodun son 4 dakikasına girilirken farkı 6 sayıya kadar indirdi (31-37). Barış Hersek ve Strawberry'nin 3 sayılık atışları ile farkı koruyan Pınar Karşıyaka, devre arasına 51-42 önde girdi.

Rönesans TED Ankara Kolejliler, 3. periyoda Lucas'ın 3 sayılık basketiyle başladı (45-51). 22. dakikada farkı 1'e indiren (50-51) başkent ekibi karşısında üst üste iki hücumdan eli boş dönen Pınar Karşıyaka, farkı açmakta zorlandı. Pota altında Pittman ve Plisnic ile ile etkili olan TED Ankara Kolejliler karşısında Diebler ile sayılar bulan konuk takım, son 3 dakikaya 67-60 önde girdi ve periyodu 70-67 önde bitirdi.

Son periyot oldukça çekişmeli başladı. Periyodun ilk 5 dakikası 77-73 konuk takımın üstünlüğüyle geçildi. Pınar Karşıyaka'da Barış Hersek, TED Ankara Kolejliler'da ise Lucas 3 sayılık atışlarla skora katkıda bulundu.

Gatens'ın 3 sayılık basketiyle farkı 3'e kadar düşüren (78-81) başkent ekibinde Lucas, 3 sayılık isabetli atışıyla 37. dakikada skoru eşitledi (83-83). Son dakikaya 90-90 eşitlikle girilirken TED Ankara Kolejliler, Plisnic ile kullandığı basket faulleri sayıya çevirdi ve 91-90 öne geçti. Başkent ekibi Tucker'ın son 6 saniye içinde kaydettiği 3 sayılık basketle maçı 94-92 galip bitirdi.

Salon: Ankara

Hakemler: Mehmet Keseratar, Ziya Özorhon, İbrahim Altıntaş

Rönesans TED Ankara Kolejliler: Lucas 22, Gatens 9, Aminu 6, Tucker 23, Cevher Özer 11, Pittman 8, Polat Kaya 4, Plisnic 11, Berent Kavaklıoğlu

Pınar Karşıyaka: Palacios 11, Barış Hersek 23, Strawberry 21, Dixon 12, Diebler 11, Mert Celep, Gabriel 6, Soner Şentürk 2, Akif Egemen Güven 4, Yunus Emre Sonsırma, Erkan Veyseloğlu 2

1. periyot: 18-29

Devre: 42-51

3. periyot: 67-70

MAÇIN ARDINDAN

Özmeriç: "Hayatta kalma mücadelesi verdik"

Rönesans TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Hasan Özmeriç, Pınar Karşıyaka karşısında galip geldikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Özmeriç, Türkiye Basketbol Ligi'nin 29. haftasında sahalarında 94-92 galip geldikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Pınar Karşıyaka'nın çok iyi bir takım olduğunu ancak kendilerinin de bu maçta "hayatta kalma" mücadelesi verdiklerini dile getirdi.

Karşılaşmaya geride başladıklarını, daha sonra iyi bir dönüş yaptıklarını ifade eden Özmeriç, "Çok keyifli bir maç oldu. Ligde kalmamız için gelecek hafta son bir maçımız daha var. Galatasaray Liv Hospital karşısında galip gelmek için elimizden geleni yapıp, ligde kalmaya gayret göstereceğiz. Pınar Karşıyaka'ya play-off'ta başarılar diliyorum" diye konuştu.

Başkent ekibinin oyuncularından Polat Kaya da taraftarların çok güzel bir maç izlediğini kaydetti ve haftaya, deplasmanda Galatasaray Liv Hospital karşısında galip gelerek ligde kalacaklarını söyledi.

Sarıca: "Kıran kırana bir mücadele oldu"

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ise karşılaşmada "kıran kırana" zevkli bir mücadele olduğunu belirtti.

Pınar Karşıyakalı oyuncu Barış Hersek de 2. yarıda basit top kayıpları ve rakibin iyi hücumuyla geriye düştüklerini dile getirdi. Defanstaki hatalı oyunlarının maçı kaybetmelerine neden olduğunu belirten Barış Hersek, Rönesans TED Ankara Kolejliler'i tebrik etti.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz