Basketbol

Telekom'un İstanbul keyfi

06 Aralık 2014 Cumartesi 18:08 - Son Güncelleme 06 Aralık 2014 Cumartesi 20:04

Basketbol Ligi'nde Türk Telekom İstanbul BB'yi sahasında mağlup etti.

Türkiye Basketbol Ligi'nin 9. haftasında Türk Telekom, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 74-62 yendi. Türk Telekom, bu sezon deplasmandaki ilk galibiyetini aldı.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin 5. dakikası ev sahibi takım İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 10-9 üstünlüğüyle geride kaldı. Bu dakikadan sonra maça ağırlığını koyarak öne geçen Türk Telekom, ilk çeyreği 22-15 üstün tamamladı. İlk periyotta yakaladığı farkı ikinci çeyrek boyunca da koruyan başkent temsilcisi, 19. dakikada farkı 10 sayıya (30-40) çıkarsa da devre arasına 6 sayı farkla 41-35 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe 7-1'lik seriyle başlayan Türk Telekom, 23. dakikanın içinde farkı 12 sayıya (36-48) yükseltti. Maçın kontrolünü elinde bulunduran konuk ekip, farkı daha da açarak, çeyreği 62-46 önde bitirdi. Son periyoda 4-0'lık seriyle başlayan Türk Telekom, 34. dakikada farkı 21 sayıya (48-69) kadar çıkardı. Mücadelenin geri kalanında skor üstünlüğünü koruyan Ankara temsilcisi, sahadan 74-62 galip ayrıldı.

Müsabakada, konuk ekipten Carter ve Rakovic 16'şar sayı üreterek galibiyette önemli rol oynadı. Ev sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da ise Blazic'in 14, Wright ile Stepheson'un 12'şer sayısı mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

Bu sonuçla Türk Telekom 4. galibiyetine ulaşırken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor 9. maçında 7. kez mağlup oldu.

Maçtan Notlar

Salon: Cebeci

Hakemler: Rüştü Nuran, Ziya Özorhon, Ahmet Tatlıcı

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Wright 12, Acker 2, Babrauskas 6, Blazic 14, Stepheson 12, Caner Topaloğlu 5, Levent Bilgin 4, Fikret Can Akın 4, Umutcan Özyıldırım 3, Burak Erol, Mehmet Şanlı

Türk Telekom: Barış Ermiş 5, Roll 12, Carter 16, Rakovic 16, Ümit Sonkol 1, Evren Büker 2, McCauley 10, Cemal Nalga 7, Valters 5, Mutlu Akpınar

1. Periyot: 15-22

Devre: 35-41

3. Periyot: 46-62

5 Faulle çıkan: 37.28 Wright (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

Maçın ardından

Sunter:  "İlk defa bir deplasman maçı kazandık"

Türk Telekom Başantrenörü Ercüment Sunter, Türkiye Basketbol Ligi'nin 9. haftasında deplasmanda 74-62 kazandıkları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında iyi savunma yaptıklarını söyledi.

Cebeci Spor Salonu'nda oynanan mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan Sunter, bu sezon ilk kez deplasmanda galip geldiklerini hatırlattı. Deneyimli başantrenör, iki takım adına da kritik bir maç oynadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İstanbul Büyükşehir Belediyespor kendi evinde kaybetmek istemiyordu. Biz de play-off'lar için yukarı tırmanmayı arzuluyorduk. Bizim açımızdan güzel olan, geçen haftaki Galatasaray Liv Hospital maçına oranla daha iyi savunma yaptık. Rakibin skorer ve uzun oyuncusunu iyi savunduk. Topu iyi paylaştık. Oyuncularımı kutluyorum. İlk defa bir deplasman maçı kazandık. İnşallah hedefimiz olan play-off'a varacağız. İyi bir takımım var. İnşallah devamı gelir."

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Murat Polat ise dar bir rotasyonla oynadıklarını aktararak, "Ana oyuncularımıza skor bulduramadık ve 21'de 4 isabetle üçlük attık. Böyle olunca da maç kazanmanız zorlaşıyor. İstediğimiz savunma hedefine ulaştığımız halde, hücum düzenini sahaya yansıtamadık. Onun için maçı kaybettik. Bizim play-off hedefimiz var. Bu hedeften şaşmadan devam edeceğiz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz