Basketbol

Türk Telekom şampiyon

15 Eylül 2014 Pazartesi 00:18 - Son Güncelleme 15 Eylül 2014 Pazartesi 00:21

10. Mirza Delibaşiç Uluslararası Basketbol Turnuvası sona erdi.

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom, Bosna Hersek'in ev sahipliğinde düzenlenen 10. Mirza Delibaşiç Uluslararası Basketbol Turnuvası'nın finalinde karşılaştığı Cibona Zagreb'i 94-75 yenerek, şampiyon oldu.

Ankara temslicisi, Bosna Hersekli efsane basketbolcu Mirza Delibaşiç anısına bu yıl onuncusu düzenlenen turnuvanın final maçında Hırvatistan temsilcisi Cibona Zagreb ile karşılaştı.

Saraybosna'daki Mirza Delibaşiç Spor Salonu'ndaki karşılaşmanın tamamında rakibine oranla daha etkii oyun sergileyen Türk Telekom, maçı 94-75 kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu.

Türk Telekom'dan David Joseph 25 sayıyla takımının galibiyetine önemli bir katkı yaptı. Turnuvanın "en değerli oyuncusu" seçile Joseph'e ödülünü efsane basketbolcu Mirza Delibaşiç'in oğlu Danko Delibaşiç verdi.

Maçın ardından düzenlenen kupa töreninde Türk Telekom kaptanı Ümit Sonkol birincilik kupasını Saraybosna Kantonu Kültür ve Spor Bakanı İvitsa Şariç'ten alırken, turnuvada ikinci olan Zagreb temsilcisine ise kupayı Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay verdi.

Turnuvada üçüncülük kupasını ise evsahibi Bosna'yı 91-57 yenen Partizan kazandı.

Bu arada, efsane basketbolcu Delibaşiç'in uzun yıllar oynadığı ve önemli başarılar elde ettiği Bosna Basketbol Takımı'nda giydiği 12 numaralı forma da emekliye ayrıldı.

 Mirza Delibaşiç kimdir?

Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Tuzla kentinde 9 Ocak 1954'te dünyaya gelen Delibaşiç, profesyonel kariyerine Tuzla'da, Sloboda Basketbol Kulübünde başladı. Delibaşiç, 1968-1972 yıllarında Sloboda forması giydikten sonra ilerleyen dönemde adıyla özdeşleşecek Bosna Basketbol Kulübü'ne transfer oldu.

Bosna formasıyla 700 maç oynayan Delibaşiç, 14 binin üzerinde sayı kaydetti. Burada forma giydiği dönemde, Yugoslavya ve Avrupa şampiyonlukları yaşayan Delibaşiç, Yugoslavya formasıyla da Balkanlar, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları elde etti.

Bosna formasını 1972-1981 yıllarında giyen Delibaşiç, 1981 yılında transfer olduğu Real Madrid'de 1983 yılına kadar forma giydi ve kariyerini de burada sonlandırdı. Kariyeri boyunca birçok bireysel ödüle de layık görülen Delibaşiç, 1980 yılında Yugoslavya'da "en iyi basketbolcu" ödülüne layık görüldü.

Delibaşiç, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 8 Aralık 2001'de 47 yaşında Saraybosna'da hayatını kaybetti.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz