Basketbol

Uşak'ın serisini Torku Konya bitirdi

22 Kasım 2014 Cumartesi 19:52 - Son Güncelleme 22 Kasım 2014 Cumartesi 21:33

Torku Konyaspor'a boyun eğen Uşak Sportif, 4 hafta sonra yenilgiyle tanıştı.

Türkiye Basketbol Ligi'nde Torku Konyaspor deplasmanda Uşak Sportif'i 86-82 mağlup etti. Böylece Ozan Bulkaz'ın başantrenörlüğü gelmesiyle çıkışa geçen Uşak Sportif, 4 hafta sonra ilk yenilgisini aldı.

Karşılaşmaya etkili başlayan Torku Konyaspor, üçüncü dakikasını 11-5 önde geçtiği ilk periyotta üstünlüğünü korudu ve 28-21 önde tamamladı.

İkinci periyotta da etkili oyununu sürdüren ve hücumda etkili olan konuk ekip, 14. dakikada farkı 9 sayıya kadar çıkardı: 36-27. Torku Konyaspor devreyi 42-37 önde bitirdi.

Üçüncü periyotta Carter ve Warren'in atışlarıyla aradaki farkı kapatan ev sahibi ekip, 27. dakika içinde Warren basketiyle eşitliği yakaladı: 50-50. Kalan bölümde Mayo, DeVries'la sayılar bulan Torku Konyaspor periyodu 57-54 üstün tamamladı.

Son periyodun başında Carter'in basketiyle 58-57 öne geçen Uşak Sportif karşısında arka arkaya 3 sayılık basketler bulan Torku Konyaspor, 34. dakika içinde 10 sayılık farkı yakaladı: 68-58. Uşak Sportif bitime 18 saniye kala farkı 2 sayıya (82-80) indirse de Torku Konyaspor müsabakadan 86-82 galip ayrıldı.

Ölen Kızılyıldız taraftarı için saygı duruşu

Müsabakadan öncesi dün THY Avrupa Ligi'nde oynanan Galatasaray Liv Hospital-Kızılyıldız maçı öncesinde hayatını kaybeden Kızılyıldız taraftarı için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

MAÇTAN NOTLAR

Salon: Uşak Üniversitesi

Hakemler: Emin Moğolkoç, Halil Baldemir, Semih Vural

Uşak Sportif: Warren 25, Carter 17, Zupan 7, Buckner 22 , Sertaç Şanlı 2, Fells 7, Uluğ Kaçaniku 2, Tuğberk Gedikli, Rahim Rızvanoğlu, Erdinç Balto, İbrahim Yıldırım

Torku Konyaspor: Mayo 21, DeVries 21, Rasic 7, Ogün Sevinç 8, Boone 2, Guinn 13, Williams 14, Mesut Ademoğlu, Cihan Amasyalı, Pastal

1. periyot: 21-28

Devre: 42-37 (Torkı Konyaspor lehine)

3. periyot: 54-57

Beş faulle çıkanlar: 38.10 Zupan (Uşak Sportif), 38.09 Guinn, 39.15 Mesut Ademoğlu (Torku Konyaspor),

Maçın ardından

Bulkaz: "İyi savunma yapamadığımız için kaybettik"

Türkiye Basketbol Ligi'nin yedinci haftasında sahasında Torku Konyaspor'a 82-86 mağlup olan Uşak Sportif Başantrenörü Ozan Bulkaz, iyi savunma yapamadıkları için kaybettiklerini söyledi.

Bulkaz, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, kazanamadıkları için üzgün olduğunu belirtti.

Savunmada önemli hatalar yaptıklarını kaydeden Bulkaz, "Galibiyet serisini sürdürmek istiyorduk. Eksiklerimizi göreceğiz daha çok çalışacağız. Oyuncularımı kutluyorum, iyi mücadele ettiler. Müdafaayı sertleştiremedik. Rakip 86 sayı attı. Bu kadar sayıya izin vermemeliydik. İyi savunma yapamadığımız için kaybettik" dedi.

Uşak Sportif oyuncusu Uluğ Kaçaniku ise kendi sahalarında kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Torku Konyaspor'un Başantrenörü Aziz Bekir ise maçın tamamında oyunun kontrolünün kendilerinde olduğunu ifade ederek, "İyi mücadele ettik. İki takım da kazanmayı istedi. Son dakikalarda kullandığımız faul atışlarını sayıya çevirmek bizi rahatlattı. Oyuncularımı kutluyorum" diye konuştu.

Torku Konyasporlu oyuncu Ogün Sevinç de baştan sona iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Uşak çok zor bir deplasman. Güzel bir galibiyet aldık, inşallah seriyi devam ettiririz" dedi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz