Detay

Şebnem Kimyacıoğlu'nun hikayesi

26 Ekim 2020 Pazartesi 13:46 - Son Güncelleme 26 Ekim 2020 Pazartesi 16:48  |  Kaynak : TRT SPOR

Şebnem Kimyacıoğlu... Türk basketbol tarihinin unutulmaz isimlerinden biriydi. Kariyerini 2016'da Rio Olimpiyatları'nın ardından tamamladı, ABD'ye gitti. Orada dünyanın en büyük eğlence şirketlerinden Marvel'da avukatlık yaptı.

Sporcu eğitiminde her zaman en çok tartışılan konulardan biri, "Okul mu? Antrenman mı?" oldu. Spor dalı fark etmeksizin belli bir düzeye gelen genç sporcular, ayrım yapmak zorunda kaldı.

Arada istisnalar çıksa da, şu sıralarda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın değiştirmek için projeler oluşturduğu bu durum, ABD'de yıllardan beri liseden itibaren işliyor ve sorun olmaktan çıkıyor. 

Şebnem Kimyacıoğlu da eğitimini ABD'de tamamlamış, sonrasında basketbol kariyerini seçerek Türkiye'de oynamaya karar vermişti.

Burada Beşiktaş ve Galatasaray'da oynadı, THY Avrupa Ligi'ni kazanmayı başardı. Milli Takım ile birlikte Rio 2016'ya gitti.

Şimdi ise takım arkadaşlarından çok farklı bir yerde, çok farklı alanda, çok farklı bir kulvarda çalışıyor...

ABD'ye dönen Kimyacıoğlu, önce dünyanın en büyük çizgi roman - eğlence şirketlerinden biri olan, Marvel'da avukat olarak görev yaptı. 

Stan Lee hayatını kaybettiğinde o anları yaşayan, şirketin kültürünü ve o günkü hissiyatı da yaşadığını bizzat belirtiyor...

Eğitimine devam edip etmeme konusundaki kişilere ise, "Basketbol bir gün bitebilir. Her zaman yanında bir yan dala ihtiyacınız olacak" diyor. 

Türkiye'yi özlediğini belirten Şebnem Kimyacıoğlu, bir gün ülkesine döneceğini de yineliyor. 

KİMYACIOĞLU İLE GEÇMİŞE DAİR SORU - CEVAP

Kariyerinizde en çok heyecanlandığınız an?

- Olimpiyatlara gittiğimiz an.

Oynadığınız en iyi basketbolcu?

Karşıda oynayan Diana Taurasi kesinlikle. Bir kere Ekaterinburg deplasmanında ben onu tutuyordum ve maçı kazanan şutu atmıştı. Ben veya başkası fark etmez, her zaman yapıyor. Kobe'ye Black Mamba deniyor, Taurasi'ye "White Mamba" diyorlar. Ve tabii ki Türkiye'nin Kobe Bryant'ı Nevriye Yılmaz ile oynadım.

Avukatlık mı basketbolculuk mu?

Tabii ki basketbolculuk, o kolay. Okula da devam edebilirdim ama Galatasaray'ı seçtim, çok kolay bir karardı. avukatlıkta adrenalin bulamıyorum.

Basketbolda en güzel hatıralarımdan biri kesinlikle Abdi İpekçi'de oynadığımız maçlar... On binlerce kişi oluyordu ve atmosferi asla unutamam. 

Sıradaki Haber
Şimdi neredeler? Tarık Daşgün
Yükleniyor lütfen bekleyiniz