Diğer Sporlar

Alanya'daki oryantiring yarışları sona erdi

01 Mart 2015 Pazar 20:11 - Son Güncelleme 01 Mart 2015 Pazar 20:14

Antalya Oryantiring Günleri, Alanya şehir merkezi parkuruyla sona erdi.

Antalya Oryantiring Günleri ve 3. Kademe Mustafa Karataş Yarışması, Alanya şehir merkezi parkuruyla sona erdi.

Türkiye Oryantiring Federasyonunca düzenlenen organizasyonun son gününde bin 366 sporcu yarıştı. Türkiye ve dünya sıralamasına puan verildiği uzun etap yarışında, 10 yaş üzerindeki bayan ile erkek sporcular mücadele etti.

En kısa sürede yön bulmaya yönelik yarışmada sporcular, yaş gruplarına göre 4 ile 6,5 kilometre arasında mesafede yarıştı. Yarışmaların ardından kategorilerinde dereceye girenlere madalyaları, Alanya Belediyesi ile federasyon yetkililerince verildi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, dört gün süren yarışları şehir içi etabıyla tamamladıklarını söyledi.

Kızılalan, Cebeli Reis, Gedevet Yaylası'nda yaptıkları yarışların son günde görselliği ve izleyici kitlesi olan şehir içi yarışıyla tamamladıklarını belirten Çolakoğlu, "4 gün süren yarışlar, hem ulusal hem de uluslararası kapsamda dünyada puan veren literatürdedir. Ulusal sporcularımız ise aldıkları puanlarla milli takıma seçilecek" dedi.

Alanya'dan sonra yarışlara Kapadokya ve Çanakkale'de devam edeceklerini dile getiren Çolakoğlu, federasyon olarak uluslararası müsabakalara katılma hedefinde olduklarını kaydetti.

AA

Sıradaki Haber
Karate Milli Takımı zirvede tamamladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz