Diğer Sporlar

Amatör Sporcular İsrail'i protesto etti

24 Temmuz 2014 Perşembe 00:45 - Son Güncelleme 24 Temmuz 2014 Perşembe 00:49

Sporcular, Gazze'ye yönelik saldırıları protesto etmek için gösteri yaptı.

Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği ile Sportif Eğitim Uzmanları Derneği ve beraberindeki sporcular, İsrail büyükelçiliği konutu önünde gösteri düzenledi.

Büyükelçilik konutu önünde basın açıklaması yapan Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği Başkanı Ensar Kurt, işgale, ambargoya ve katliama karşı olduklarını belirterek, "Uluslararası Olimpiyat Komitesi başta olmak üzere, dünya spor camiasına sesleniyoruz. Katliamlar sona erene kadar İsrail tüm uluslararası spor faaliyetlerinden men edilmelidir" dedi.

"Gazze işgal altındayken, Gazze kan ağlarken, Gazze tüketilirken, biz susamayız" diyen başkan Kurt, şöyle devam etti:

"Bu hepimizin onur sınavıdır. Bu sınavdan geçemeyen vahşetin ortağıdır. Biz, işgale, ambargoya ve katliama karşıyız. Spor camiası, Gazze'ye 'sessiz' dedirtmeyiz. Sporun rotası barış, dostluk ve kardeşliktir. İki haftadan bu yana ne dostluk, ne barış ne de kardeşlikten söz etmemiz mümkün değil. Gökten ölüm yağdıkça, barış, dostluk ve kardeşlik lekeleniyor. Bu lekeyi temizlemek için harekete geçmeliyiz. Gazze kan ağlarken, evimizde oturamayız. Ayağa kalk ey insanlık, yapabileceğimiz bir şey mutlaka var. Güçlü bir dayanışma, zulmü mutlaka durdurabilir. Gün Gazze için birlik olma vaktidir. Biz sustukça, Gazze ağlıyor, biz sustukça, haydut devlet İsrail cesaretleniyor, arsızca kardeşlerimizin üzerine bomba yağdırıyor. Artık susmayacağız, susanları da uyaracağız."

Kurt, dünya spor camiasına da çağrı yaparak, İsrail'in tüm sportif faaliyetlerden men edilmesini istedi.

Bunun için gerekli kurumların gerekli sorumluluğu almaları gerektiğine dikkati çeken Kurt, "Uluslararası Olimpiyat Komitesi başta olmak üzere, dünya spor camiasına sesleniyoruz. Katliamlar sona erene kadar İsrail tüm uluslararası spor faaliyetlerinden men edilmelidir. Bunun için gerekli sorumluluğu almanızı bekliyoruz. Bir bebeğin daha öldürülmesine sabrımız kalmadı. Spor camiası bu çağrımızı dikkate almalı ve kamuoyunun vicdanının sesi olmalıdır. Biz buradayız, mazlum Filistin halkı yalnız değilsiniz, sizi yalnız da bırakmayacağız" diye konuştu.

Protestoya katılanlar, büyükelçilik konutuna futbol topları atarak, gösteriye son verdi.

Sıradaki Haber
Majka'dan ikinci zafer
Yükleniyor lütfen bekleyiniz