Diğer Sporlar

VİDEO | "Asla taviz vermeyeceğiz"

27 Nisan 2015 Pazartesi 17:12 - Son Güncelleme 27 Nisan 2015 Pazartesi 18:57

Bakan Akif Çağatay Kılıç, önemli açıklamalarda bulundu.

Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi'ni ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dopinge sıfır tolerans politikasını devam ettireceklerini söyledi.

Bakan Kılıç, Türkiye’de tek olan Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi'ne ziyarette bulundu. Doping kontrol merkezini inceleyen ve süreç hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Kılıç’a, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer ve Doping Kontrol Merkez Başkanı Prof. Dr. Murat Başaran eşlik etti.
Kontrol merkezine ismini yazıp kayıt yaptırdıktan sonra incelemelerde bulunan Bakan Kılıç, daha sonra hazırlanan sunumu izledi.

Programın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, Türkiye’nin en yakın zamanda doping inceleme konusunda uluslararası akreditasyonu alarak bu alanda dünyadaki yerini yeniden alacağını belirterek, “Bugün Hacettepe Üniversitesi bünyesindeki doping kontrol merkezimizi ziyaret ettik. Ümit ediyoruz ki 12 Mayıs tarihinde WADA’nın akdreditasyonunu da alıp uluslararası anlamda doping inceleme laboratuarımız çalışmalara başlayacak. Burada uluslararası numuneler üzerinde de çalışmalar yapıp geliştirerek uluslararası anlamda çok farklı noktalara gelinecek. Türkiye’de şu anda sporumuzda uyguladığımız ve hiçbir zaman da taviz vermeyeceğimiz ‘Dopinge sıfır tolerans’ yaklaşımımızla devam ediyoruz. Bizim düsturumuz bu. Burada da gerçekten güzel çalışmalar var. Ümit ediyorum ki uluslararası arenada da kendimizi tekrar en iyi şekilde göstereceğiz” dedi. 

Sıradaki Haber
VİDEO | Patlak lastikle kazandı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz