Diğer Sporlar

23 yıllık rekoru kırdı, şimdi...

01 Nisan 2015 Çarşamba 14:32 - Son Güncelleme 01 Nisan 2015 Çarşamba 14:36

Songül Konak, yeni hedefinin olimpiyat oyunlarına katılmak olduğunu söyledi.

Atletizmde, "1500 metre genç bayanlar" kategorisinde Türkiye şampiyonu olan ve 23 yıllık rekoru kıran Songül Konak, yeni hedefinin, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gelecek yıl yapılacak olimpiyat oyunlarına katılmak olduğunu söyledi.

Konak, yaptığı açıklamada, Faik Çelik Kız Teknik Meslek Lisesi 4'üncü sınıf öğrencisi olduğunu, 6 yıldır da Osmangazi Belediyespor'da atletizmle uğraştığını söyledi.

İstanbul'da Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda 14 Şubat'ta düzenlenen Turkcell Gençler ve Büyükler Türkiye Salon Şampiyonası'nda 1500 metrede 4.20.82'lik derecesiyle altın madalya kazandığını anlatan Konak, aynı zamanda 1992 yılından beri kırılamayan Melahat Kokalp'e ait gençler Türkiye rekorunu kırdığını dile getirdi.

Konak, bu rekoru Balkan Şampiyonası'nda büyüklerde 3.16.47'lik dereceyle koşarak egale ettiğini ve olimpiyat barajı için 6 saniyesinin kaldığını kaydetti.

Atletizmde olimpiyat barajına en yakın sporcunun kendisi olduğunu, kalan 1,5 yıllık süreçte bunu çok rahat geçerek olimpiyat vizesi alacağına inandığını vurgulayan Konak, "Bu seneki hedefim Avrupa Gençler Şampiyonası'nda 1500 metrede altın madalya kazanmak, daha sonra da olimpiyat barajını geçip derece yapmak. Şu an dinlenme aşamasındayım. Yaza doğru çalışmalarımı yoğunlaştıracağım. Daha çok çalışıp barajı rahatlıkla geçeceğime inanıyorum" diye konuştu.

Son dönemde olimpiyatlara katılan sporcuların önemli bir kısmının Rio'da koşmayacağını, 1500 ve 3000 metrelerde en iyi derecelerin kendisine ait olduğunu bildiren Konak, barajı yaz sonuna kadar aşmayı hedeflediğini anlattı.

Konak, başarısında antrenörü Abdurrahman Deriş'in katkısının çok büyük olduğunu aktararak, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da desteğini esirgemediğini sözlerine ekledi.

AA

Sıradaki Haber
Tarsus'ta Kenya damgası!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz