Diğer Sporlar

35. İstanbul Maratonu'na doğru

14 Kasım 2013 Perşembe 12:09 - Son Güncelleme 14 Kasım 2013 Perşembe 12:12

Maraton EXPO Fuarı'nın açılışı Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapıldı.

Bu yıl 17 Kasım Pazar günü 35. kez düzenlenecek Vodafone İstanbul Maratonu için kurulan Maraton EXPO Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan açılışta gerçekleştirilen basın toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Spor AŞ Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı ve Vodafone Türkiye Pazarlama Bölüm Başkanı Lütfullah Kitapçı katıldı.

Göksel Gümüşdağ, daha önce "Avrasya Maratonu" olarak düzenlenen organizasyonun bu yıldan itibaren "İstanbul Maratonu" adı altında yapılacağını hatırlattı.

Katılımın 20 bin olması bekleniyor

35. Vodafone İstanbul Maratonu'na şu anda kadar yerli ve yabancı 16 bin 500 atletin müracaat ettiği açıklandı.

Fuar alanında 16 Kasım Cumartesi gününe kadar devam edecek kayıtlar sonunda yaklaşık 20 bin kişinin maratona katılmasının beklendiği ifade edildi.

Maraton sonunda birinciye 50 bin dolar (Türk atlet birinci olursa 100 bin dolar) verilecek.

Bu arada, Uluslararası Atletizm Federasyonlar Birliği'nin (IAAF) tavsiyesi doğrultusunda organizasyon kapsamında bu yıl 15 Kilometre Koşu'nun Eminönü Ticaret Üniversitesi önünde biteceği, maratonun ise Sultanahmet At Meydanı'nda sonlanacağı kaydedildi.

Öte yandan, organizasyon kapsamında bu yıl güvenlik önlemleri de artırıldı. Yarış alanına görevliler ve göğüs numarası olanlar dışında kimse giremeyecek. Avrupa'dan Asya'ya yaya geçişine de izin verilmeyecek.

Maraton EXPO Fuarı

Sinan Erdem Spor Salonu'nun içine geniş bir Maraton EXPO Fuar alanı yapıldı.

Fuarda maraton ile ilgili bilgilerin yanı sıra, sporcu malzemelerinden sosyal yardım masalarına kadar birçok stant kuruldu.

Çeşitli etkinliklerinde yapılacağı fuar, bugün, yarın ve 16 Kasım Cumartesi günü devam edecek. Maratonda yer alacak sporcular fuar alanına gelerek buradan göğüs numaralarını ve çiplerinin de içinde olduğu sporcu paketini alabilecek.

Sıradaki Haber
İstanbul Yarı Maratonu geliyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz