Diğer Sporlar

Atletizm Federasyonu'ndan doping açıklaması

05 Ağustos 2015 Çarşamba 11:57 - Son Güncelleme 05 Ağustos 2015 Çarşamba 13:05

"Bu yıl ise hiçbir pozitif sonucumuz bulunmuyor"

 Türkiye Atletizm Federasyonu, basındaki "dopingli sporcular sıralamasında Türkiye'nin 3. olduğu" beyanının yanlış olduğunu duyurdu.

Federasyon, Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) ile ilgili yürütülen soruşturma hakkında, yerli ve yabancı basında çıkan haberlerde, Türkiye'nin "şaibeli test sonucu en yüksek üçüncü ülke" olduğu iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Basında, IAAF seçimleri üzerinden yapılan algı operasyonunda, Türk atletizminin isminin kullanıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Son 2 yılda yapılan çalışmalarımız görmezden gelinmiştir. Basında bahsi olan dopingli sporcular sıralamasında Türkiye'nin 3. olduğu beyanı yanlıştır. Son iki yılda Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın da destekleri ile yapmış olduğumuz etkili mücadelemiz çerçevesinde, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile ortaklaşa iş birliğinde, verdiğimiz eğitimler ve bilgilendirmeler neticesinde, sporcularımıza yapmış olduğumuz sıkı kontrol ve denetimlerle gelinen nokta ortadadır. 2014 yılı içinde sadece bir pozitif sonuç alınmıştır. Bu yıl ise hiçbir pozitif sonucumuz bulunmuyor."

IAAF'ın 2014 yılındaki bildirisinde yer alan ülkeler sıralamasının ilk 10 basamağında Türkiye'nin bulunmadığına dikkati çekilen açıklamada, "Bu yıl yapılan açıklamada ise IAAF'ın dopingli sporcu listesinde, Suudi Arabistan, Ukrayna, Fas, Bahreyn, Rusya ve Estonya'dan isimler yer almaktadır. Bunların içinde ülkemiz yer almamaktadır" denildi.

Açıklamada, "Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle, 'dopinge sıfır tolerans' parolası çerçevesinde, gerçek ve tertemiz spor yapacağımızı kamuoyuna saygıyla paylaşırız" ifadesi kullanıldı.

Sıradaki Haber
İşte Akseki Dağ Koşusu'nda dereceler
Yükleniyor lütfen bekleyiniz