Diğer Sporlar

Atletizm'de 1 altın, 1 gümüş

14 Mart 2015 Cumartesi 20:13 - Son Güncelleme 15 Mart 2015 Pazar 00:51

5. Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda heyecan sürüyor.

Atletizmde 15. Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda yarışan Türk Milli Takımı iki madalya elde etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Portekiz'in Leiria kentinde başlayan organizasyonda yarışan Türk sporculardan Emel Dereli, kadınlar gülle atmada altın, Özkan Baltacı ise erkekler çekiç atmada bronz madalya kazandı.

Dereli , üçüncü hakkında yaptığı 17,45'lik atışıyla birinci sırada yer alırken, Baltacı, 69,07'lik derecesiyle 3. oldu.

Kupada bugün yarışan diğer milli atletlerden, kadınlar cirit atmada Eda Tuğsuz 54,04'le, erkekler disk atmada da Ercüment Olgundeniz 63,07'lik derecesiyle 6. sırada yer aldı. Kadınlar gülle atmada Dilek Özada, 14,05'lik derecesiyle 16. sırada kaldı.

Kupa, 15 Mart Pazar günü yapılacak yarışmalarla son bulacak. 

Bakan Kılıç, milli atletleri tebrik etti

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15. Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda madalya kazanan milli atletleri tebrik etti.

Kılıç, yayımladığı tebrik mesajında, Portekiz'in Leiria kentinde bugün başlayan 15. Avrupa Atmalar Kış Kupası'nda altın madalya kazanan Emel Dereli ve bronz madalya alan Özkan Baltacı'yı kutlayarak, "Milli sporcumuz Emel Dereli, 15. Avrupa Atmalar Kış Kupası'nın ilk gününde kazandığı zaferle adını birincilik kürsüsüne yazdırdı. Kendisi daha önce de iki kez şampiyon olmuş ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmişti. Bugün kazandığı başarıyla bizlere yeniden gurur ve mutluluğu aynı anda yaşattığı için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, mesajını, "Aynı organizasyonda çekiç atmada kazandığı bronz madalya ile bizleri sevindiren kardeşimiz Özkan Baltacı'yı da tebrik eder, her iki sporcumuzun da başarılarının devamını dilerim" şeklinde tamamladı.

Sıradaki Haber
Pistorius'un cezası ağırlaşabilir
Yükleniyor lütfen bekleyiniz