Diğer Sporlar

Avrupalı veteran atletler İzmir'deydi

01 Eylül 2014 Pazartesi 14:38 - Son Güncelleme 01 Eylül 2014 Pazartesi 14:40

"Organizasyon İzmir'e yaklaşık 10 milyon lira civarında katkı sağladı."

İzmir'in ev sahipliğinde düzenlenen ve dünkü yarışlarla sona eren 19. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nın genel koordinatörü Nihat Doker, başarıyla tamamladıkları organizasyonun Türkiye'nin bu tür şampiyonaları başarıyla üstlenebileceğini bir kez daha gösterdiğini bildirdi.

19. Avrupa Veteranlar Şampiyonası'nı AA'ya değerlendiren Doker, 42 Avrupa ülkesinde 2 bin 27 veteran atletin katıldığı şampiyonayı en iyi şekilde yapmayı planladıklarını ve bunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Doker, şampiyonaya katılanların organizasyon konusunda kendilerine olumlu tepkiler verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Çünkü gerek Avrupa'nın 42 farklı ülkesinden gelen, farklı kültür ve farklı yaş gruplarında olan bu insanlar bizlere çok olumlu tepkiler verdiler. Kaldı ki Avrupa Veteranlar Birliği Başkanı Alman Kurt Kaschke de kapanış konuşmasında 'Bu organizasyonun İzmir'e güvenip vermekle ne kadar doğru bir karar aldıklarını' söyledi. Ülke olarak bu tür büyük şampiyonaları yapacak insan gücüne ve spor tesislerine sahibiz. Yöneticilerimizden gönüllülerimize tesis çalışanlarından sağlık görevlilerine kadar her konuda donanımlıyız."

Şampiyona dolayısıyla İzmir'e yaklaşık 2 bin 500 kişinin geldiğini kaydeden Doker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu demektir ki 2 bin 500 kişi Avrupa'nın 42 ülkesinden doğrudan veya bağlantılı olarak İzmir'e gelmiştir. İzmir'de bulunan otellerde 10 gün süresince konaklama sağlanmıştır. İzmir'de bulunan lokanta ve kafeteryalardan hizmet alınmışt, muhtelif mağazalardan alışverişler yapılmıştır. İzmir'e yaklaşık 10 milyon lira civarında katkı olduğu hesaplanmıştır. Tanıtım yönünden ele alacak olursak, yapmış olduğumuz başarılı, sorunsuz, güzel organizasyon nedeniyle yurt dışında İzmir'i konuşacak, anlatacak 2500 kişilik gönüllü ordusu oluşmuştur. Sportif yönden ele alacak olursak, İzmir Türkiye'de ilk kez yapılan birçok önemli uluslararası organizasyonların arasına Veteranlar Avrupa Şampiyonasını da dahil ettirmiştir. Ayrıca bu vesileyle Atatürk Stadı, Seha Aksoy Atletizm Sahası ve atmalar sahasında yapılan teknik altyapı çalışmalarıyla bundan sonra her türlü Atletizm Şampiyonasını n düzenlenebileceği donanıma sahip olmuştur."

Doker, organizasyon boyunca günde 2 seans olmak üzere toplam 820 yarışın yapıldığını, iyi bir ekiple çok programlı şekilde çalıştıklarını ve ciddi bir sorunla karşılaşmadıklarını ifade etti.

İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün çok önemli destekler verdiğini kaydeden Doker, organizasyona destek olan her kuruluşa teşekkür etti.

Sıradaki Haber
Atletizmde dünya rekoru
Yükleniyor lütfen bekleyiniz