Diğer Sporlar

"Doping ülkeye ihanettir!"

25 Mayıs 2015 Pazartesi 11:11 - Son Güncelleme 25 Mayıs 2015 Pazartesi 11:21

Atletizm Federasyonu Başkanı, dopingle mücadele konusunda kararlı konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, dopingle mücadele konusunda, "Bundan sonra dopingli çıkacak bir sporcuyu, sporcu olarak da kabul etmiyoruz. Bile bile doping yapan, dopingli yakalanan sporcunun bu ülkeye ihanet etmekten başka bir derdi yok demektir" dedi.

Çintimar, yaptığı açıklamada, federasyonun dopingle ilgili izlediği bir tek yol olduğunu, sonraki süreçte kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Doping konusunda bilgilendirmeler yaptıklarını anlatan Çintimar, şunları kaydetti:

"Bundan sonra dopingli çıkacak bir sporcuyu, sporcu olarak da kabul etmiyoruz. O sporcuyu camiamızda da istemiyoruz. Bile bile doping yapan, dopingli yakalanan sporcunun 'bu ülkeye ihanet etmekten başka bir derdi yok' demektir. Onun için 'bundan öncekiler bilinçlendirilmedi, anlatılmadı, bilmiyorlardı' diye kabul ediyoruz ama bundan sonra herkese çok ciddi anlamda bilgilendirme yapıyoruz. Bu bilgilendirmeden sonra da hala doping kullanan varsa onlara bir tek kelime söylemek gerekiyor. O da bu ülkeye ihanet."

Çintimar, 2015 yılı Dopingle Mücadele Komisyonu'nun almış olduğu karar gereği dopingle yakalanan sporunun direkt 4 yıl ceza aldığını belirterek, "Bu da zaten onun spor hayatının bitmesi demektir. Bu anlamda da şu an rahatız. Dopingli kim çıkarsa çıksın, hiçbir şekilde yanında olmayız" ifadesini kullandı.

Aslı Çakır Alptekin'in CAS'taki davası

Çintimar, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından olimpiyat şampiyonu milli sporcu Aslı Çakır Alptekin'in ceza alması için yapılan başvuruyu, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) 2 Haziran'da görüşeceğini anımsattı.

Bu sporcuyu yalnız bırakmayacaklarını dile getiren Çintimar, sözlerini şöyle tamamladı:

"CAS sürecinde sadece bir sporcumuz var. O sporcumuzun yanındayız. Çünkü orada daha önce olimpiyattan sonra Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) 'Bu sporcuda doping yoktur, ödülünü verebilirsiniz' diye yazı vermiş. Ondan sonra ne oldu da dopingli çıkarıldı. Bununla ilgili CAS süreci devam ediyor. Biz de bu anlamda federasyon olarak sporcumuzun yanındayız. Kaybedebiliriz, kazanabiliriz mahkeme bu. Yorum, oradaki insanların yorumu önemli. Biz o yorumu bekliyoruz."

Sıradaki Haber
Afrikalılar damga vurdu!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz