Diğer Sporlar

İşte Akseki Dağ Koşusu'nda dereceler

01 Ağustos 2015 Cumartesi 15:01 - Son Güncelleme 01 Ağustos 2015 Cumartesi 15:10

8. Aroma Akseki Dağ Koşusu, Antalya'nın Akseki ilçesinde yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından organize edilen, Aroma'nın isim sponsorluğunu üstlendiği 8. Aroma Akseki Dağ Koşusu, Antalya'nın Akseki ilçesinde yapıldı.

Akseki Cumhuriyet Meydanı'nda Aroma AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ege Duruk'un verdiği start ile başlayan koşuya, 40 ilden 202 sporcu katıldı. Yarışmada, genç bayanlar 4 bin 200 metre, genç erkekler ve büyük bayanlar 8 bin 400 metre ve büyük erkekler ise 12 bin 600 metre koştu.

Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, gazetecilere yaptığı açıklamada, geleneksel hale gelen dağ koşularının ilçe için büyük bir gurur kaynağı olduğunu kaydetti. Beşikci, "Bu koşuda dereceye girerek dünya dağ koşularına katılacak sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum. Bu sporcularımız her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyada bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı dinletecekler" dedi.

Avrupa Atletizm Birliği Dağ Koşuları Komisyonu Üyesi Hasan Babaç, dereceye giren sporcuların 15 Ağustos'ta Romanya'da yapılacak Balkan Dağ Koşuları Şampiyonası ile 19 Eylül'de İngiltere'de düzenlenecek 31. Dünya Dağ Koşuları Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanacağını söyledi.

Aroma AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk, şampiyonayı uluslararası hale getirmek için yürütülecek çalışmalara destek olacaklarını dile getirdi. Duruk, "Spora ve gençliğe vermiş olduğumuz destekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Geleneksel hale gelen bu koşunun devam etmesi için gereken desteği sürdüreceğiz" dedi.

Yarışmada dereceye girenlere törenle madalyaları verildi.

Koşu sonucunda alınan sonuçlar şöyle:

Genç kadınlar

1. Burcu Subatan (Kayseri)

2. Fatma Demir (Ağrı)

3. Gülistan Bekmez (Diyarbakır)

4. Ekin Esra Kalır (Ankara)

Genç Erkekler

1. Ferhat Bozkurt (Bitlis)

2. Kemal Yıldırım (Kars)

3. Abdullah Yorulmaz (Ağrı)

4. Mustafa Göksel (Karaman)

Büyük Kadınlar

1. Burcu Büyükbezgin (Afyonkarahisar)

2. Tubay Erdal (Erzurum)

3. Remziye Temel (Diyarbakır)

4. Duygu Turgut Boyan (Bursa)

Büyük Erkekler

1. Ayhan Sağlam (Aksaray)

2. Ömer Alkanoğlu (Mardin)

3. Süleyman Büyükbezgin (Afyonkarahisar)

4. Uzeyir Söylemez (Erzurum)

Sıradaki Haber
Akseki'de Dağ Koşusu heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz