Diğer Sporlar

Milli cimnastikçiye kutlama

21 Ekim 2014 Salı 13:18 - Son Güncelleme 21 Ekim 2014 Salı 13:37

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli cimnastikçi Arıcan'ı kutladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kendi adıyla anılan hareket sayısını 3'e çıkartarak dünyada bunu başaran ilk sporcu olma başarısını gösteren milli cimnastikçi Ferhat Arıcan'ı kutladı.

Bakan Kılıç, yayımladığı mesajında, Çin'de düzenlenen 45. Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda yeni hareketini de başarıyla tamamlayarak, "dünyada 3 harekete sahip ilk sporcu" unvanını alan Arıcan'ı tüm kalbiyle tebrik ettiğini belirtti.

Kılıç, mesajında şunları kaydetti:

"Daha önce dünya cimnastik literatürüne 'Arıcan' adıyla zorluk derecesi yüksek iki hareket kazandıran sporcumuzun son hareketini de başarıyla yerine getirerek dünya spor tarihine geçmesi çok önemli ve güzel bir olay. Kazandığı bu önemli başarı ile genç sporcularımız için de hedef büyüten ve onlar için önemli bir rol model olan Ferhat Arıcan'a milletimiz adına da teşekkür ediyor, şahsını, onun bu başarılarında emeği olan teknik ve idari ekibi, böylesine güzel bir sporcu yetiştiren ailesini kutluyorum.

Ferhat Arıcan, gencecik yaşıyla ülkemizin spor tarihine altın bir sayfa açtı. İnanıyorum ki bu başarılar artarak devam edecek ve 'Arıcan' ismi dünya cimnastik literatürüne çok daha güzel hareketler kazandıracaktır."

Sıradaki Haber
Türk antrenörlere ödül
Yükleniyor lütfen bekleyiniz