Diğer Sporlar

Rekortmen atlet hedef büyüttü

11 Mayıs 2018 Cuma 16:04 - Son Güncelleme 11 Mayıs 2018 Cuma 16:11

Atletizmde Türkiye rekorları kırıp, bu yıl da gençlerde Balkan Şampiyonu olan Mikdat Sevler, büyüklerde Avrupa Şampiyonası'na katılarak 110 metre engelli koşuda uzun yıllar sonra mücadele eden ilk Türk atlet olmayı hedefliyor.

14 yaşında ailesinin istememesine rağmen atletizme başlayan ve o günden beri katıldığı tüm şampiyonalarda büyük başarılar elde eden 21 yaşındaki Mikdat, 110 metre engelli koşuda yıldızlarda Türkiye rekorunu kırarak gelecek vadeden atletler arasına adını yazdırdı.

Hem salon hem de açıkta gençler 110 metre Türkiye rekorunu da elinde bulunduran Mikdat, bu yıl ise hedeflerini büyüttü.

Haziran ayında İspanya'da düzenlenecek Akdeniz Oyunları'na ve 7-12 Ağustos tarihlerinde Berlin'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Mikdat, her iki şampiyonada da başarılı olmak istiyor.

Akdeniz Oyunları'nda 110 metre engelli koşuda rekor kırmayı kendisi için hedef belirleyen Mikdat, Avrupa Şampiyonası'na da katılarak uzun yıllar sonra bir ilki gerçekleştirmenin hayalini kuruyor.

Mikdat, AA'ya yaptığı açıklamada, bugüne kadar katıldığı yarışmalarda ya birinci olduğunu ya da rekor kırdığını söyledi.

Başarılarına yenilerini eklemek için sıkı şekilde çalıştığını vurgulayan Mikdat, bu yıl ilk hedefinin Akdeniz Oyunları olduğunu ifade etti.

Mikdat, oyunlar için günde en az 4 saat çalıştığını anlatarak, "Önümüzdeki günlerde Mersin'de düzenlenecek baraj yarışlarında yine rekor kırarak Akdeniz Oyunları'na gitmeye hak kazanacağıma inanıyorum. 110 metre engellide gençlerde Türkiye rekoru şu anda bende. Salonda 23 yaş altı rekorunu da kırdım. Büyükler de Türkiye rekoru 14.06. Benim gençlerde koştuğum derece 13.73. Büyüklerde de Türkiye rekorunu kıracağımı düşünüyorum." diye konuştu.

Asıl hedef ilk olmak

Avrupa Şampiyonası'na katılmayı çok istediğini vurgulayan Mikdat, "Berlin'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası benim için çok önemli. Büyüklerde Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyoruz. Çok uzun zamandır 110 metre engelli koşuda büyüklerde Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyatlara giden atlet yok. Ben bu sene bir ilki başararak, büyüklerde Avrupa Şampiyonası'na uzun yıllar sonra katılan ilk Türk atlet olmak istiyorum." dedi.

Koyduğu hedefin zor olduğunu bildiğini ancak başaracak güce de sahip olduğuna inandığının altını çizen Mikdat, rakiplerine göre değil rekorlar kırmaya, başarılı olmaya odaklanarak çalıştığını sözlerine ekledi.

Antrenör Cüneyt Yüksel de Mikdat'ın çok iyi çalıştığını ve bu sene ilk hedeflerinin Akdeniz Oyunları'nı kazanmak olduğunu söyledi.

Uzun vadeli planlarının olimpiyatlara katılmak olduğunu anlatan Yüksel, "Şu anda her şey yolunda gidiyor. Yaşına göre her sene gelişim gösteriyor. Bir aksilik olmazsa da bu sene de rekor kırarız. Sporcu zaten rekor kırarak gelirse başarılı olur. Gençlerden itibaren sürekli rekor kırıyor. Rekor onun için artık normal bir sonuç." ifadesini kullandı. 

Sıradaki Haber
Bakan Bak, milli atletleri kabul etti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz