Diğer Sporlar

"Süper Dede"yi heyecan sardı

28 Temmuz 2014 Pazartesi 11:45 - Son Güncelleme 28 Temmuz 2014 Pazartesi 11:51

"100 yaşında 100 madalya hedefi koymuştum ama şimdiden 123 oldu."

Türkiye'nin başarılı veteran atleti 82 yaşındaki Hikmet Kandeydi, İzmir'in ev sahipliğinde düzenlenecek 19. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda mücadele edeceği için heyecanlı olduğunu bildirdi.

Kandeydi, gençliğinde futbol ve basketbol da oynadığını ancak atletizmle başladığı spor yaşantısında atletizmi bırakmadığını söyledi. 55 yaşında masterlerin yarıştığını öğrendiğini kaydeden Kandeydi, şöyle konuştu:

"1 günde 3 kez İstiklal Marşı'nı okuttum"

"27 senedir masterlerde Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katıldım. Balkan şampiyonları hariç 123 madalyam oldu. Bir ara 100 yaşında 100 madalya hedefi koymuştum ama şimdiden 123 oldu, Allah kısmet ederse 150 olsun dedik. 5 kıtada yarıştım ve hepsinde kürsüye çıktım. Son olarak İspanya'da 5 altın madalya kazandım. 1 günde 3 kez İstiklal Marşı'nı okuttum. İspanyollara İstiklal Marşımızı öğrettim, bu bakımdan memleketime yararlı olduğumu düşünüyorum."

Hedef İzmir'de madalya

Avrupa ve dünya şampiyonalardaki madalya sayısıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiğini hatırlatan Kandeydi, şimdi hedefinin İzmir'de 22-31 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 19. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası olduğunu söyledi.

Kandeydi, şunları kaydetti:

"Türkiye'de ilk defa bir Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edeceğim için heyecanlıyım. Yurt dışında yarıştığım yerlerde herkesi beni tanıyor. Oralardan madalya alıp geldiğim için mutluyum ama burada kimse ne yaptığımı bilmiyor. İzmir'de ne yaptığımı görmeleri lazım. Yaş ilerledi 82 yaşındayım sağda solda ağrılar da var ama ilaçlarla tedaviyle inşallah bir şeyler yapacağız."

Şampiyona hazırlıkları

Kandeydi, İzmir Masterler Atletizm Kulübü olarak şampiyonanın İzmir'de düzenlenmesine önayak yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Ev sahipliği için mukavele imzalandı. Garantör olarak Atletizm Federasyonu, İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yer aldı. Ancak henüz yarışma için eksikler var. Arkadaşların bu eksiklikleri tamamlamakta zorluk çektiklerini görüyorum. Müsabakalara az kaldı, valilik bir yardımda bulunmuyor, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı randevu kabul etmiyor. Bazı isteklerimiz var, örneğin gelen yarışmacıların kartlarıyla otobüslere binmesini istiyoruz."

İzmir'deki sanayi kuruluşlarının ve odaların şampiyonaya sahip çıkmadığını savunan Kandeydi, "İzmir'de çeşitli bankalar var, ticaret ve sanayi odaları şampiyonayı çok iyi karşılamadılar. Şampiyonanın daha iyi olmasına yardımcı olamadıkları için şu anda bile üzülmem devam ediyor. Hakikaten ağlayacak durumdayım, bizim bu duruma düşmememiz lazım. Türk milleti yabancıların karşısında bu duruma düşmemesi lazımdı. O bakımdan inşallah sesimizi duyarlar" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Türkiye 2. bitirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz