Diğer Sporlar

VİDEO | Bakan Kılıç federasyon başkanlarıyla buluştu

17 Eylül 2014 Çarşamba 16:15 - Son Güncelleme 17 Eylül 2014 Çarşamba 18:28

Gençlik ve Spor Bakanı: "Dopingle mücadelede ciddi bir hamle yapmış durumdayız."

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Dopingle mücadelede ciddi bir hamle yapmış durumdayız. Uluslararası camiada ve yurt içinde bu algıyı yerleştirdik" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda yapılan toplantıda, olimpik ve paralimpik spor branşlarının federasyon başkanlarıyla bir araya gelen Kılıç, toplantının açılışında konuştu. Kılıç, konuşmasında, 2016 Rio ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlıklarla ilgili konuları görüşüp olimpiyatlara kadar yapılacak uluslararası müsabakalarla ilgili değerlendirmelerde bulunmak amacıyla toplandıklarını söyledi.

Bakan Kılıç, toplantıda, sporcuların başarı düzeylerinin nasıl artırılabileceği, sporcularla nasıl daha koordineli bir şekilde çalışabilecekleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunacaklarını kaydederek, "Toplantımız ucu açık bir toplantı olacak. Sizlerden gelen fikirleri not edip, biz de düşüncelerimizi sizinle paylaşacağız. Eksiklerimiz neler, hangi önlemleri alırsak, hangi çalışmalara hız verirsek, daha çok başarı elde ederiz, bunları konuşacağız. Daha önce de dile getirdiğim federasyonlarımızın birbiriyle koordineli çalışması ve birbirine destek olması konusunu da ele almak istiyoruz" diye konuştu.

"Doping, ortak olarak karşısında dimdik duracağımız bir konu"

Türkiye'de artık ciddi bir tesis altyapısı bulunduğunu dile getiren Kılıç, bundan sonra yapılacak tesislerin içeriği ve bölgeleriyle ilgili çalışmaları masaya yatıracaklarını belirterek, mevcut tesislerin bazılarının ortak kullanımının mümkün olabileceğini ifade etti.

Doping konusuna da değinen Kılıç, şöyle devam etti:

"Bıkmadan, usanmadan her toplantıda dile getiriyorum ve getirmeye devam edeceğiz. Doping, ortak olarak karşısında dimdik duracağımız bir konu. Dopingle mücadelenin ayrıntılarını değerlendireceğiz. Bu konuda ciddi bir hamle yapmış durumdayız. Uluslararası caimada ve yurt içinde bu algıyı yerleştirdik. Bu sağlam duruşu sürekli dile getirip bu algıyı yerleştiren, mücadeleye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu konuda asla geri adım atmayacağız."

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA), ülkelerden ek bütçe talip ettiğini anlatan Bakan Kılıç, "Biz yapmamız gereken katkı payını zaten ödüyoruz. Ayrıca talep edilen ek bütçeyi de nakit olarak veren ilk ülkeyiz" dedi.

Bakan Kılıç, sporcularla yaptıkları özel toplantılarda, sporcuların bu işi gerçekten benimsediğini gördüğünü söyledi. Antrenörlerin de artı performansın, disiplin ve çalışmayla yükseleceğini kabul ettiğini anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Bakanlık olarak spor camiasına verdiğimiz maddi bir kaynak var. Bu kaynakların verimli bir şekilde kullanılması ve ve bize başarı olarak dönmesi için organize etmemiz gereken sistemler var. Sporcularımızın uluslararası müsabaka deneyimi çok önemli. Ne kadar çok müsabakaya katılırlarsa o kadar deneyimli oluyorlar. Daha önce çok yoğun müsabakaya katılmış sporcularımızın, mindere, sahaya, korta çıktığı zaman yaşadığı psikolojik durumu ile bunu yaşamayanlarınki çok farklı. Bu noktada sizlere de görev düşüyor. Sporcularla koordineli bir şekilde onları müsabakalara yönlendirme konusunda destek olun. Bu konuda biz de devreye gireceğiz ve destek vereceğiz."

"Sporcu sağlığı önemli"

Sporcu sağlığı konusunun da önemine değinen Kılıç, "Müsabaka hazırlık dönemlerinde sporcuların psikolojik, bedensel, beslenme konularını ele almalıyız. Bunları koordineli bir şekilde götürmezsek başarıyı elde etmek daha zor olur. Rakiplerimiz, özellikle madalya umudu taşıyan sporcularını alıyorlar ve belli bir program çerçevesinde uluslararası müsabakalara hazırlıyorlar. Bizim burada biraz eksiğimiz var. Bu noktada kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bize de size de düşen görevler var. Bu konular hep birlikte ele alıp genel bir değerlendirme yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç'ın konuşmasından sonda toplantı, basın mensuplarına kapalı bir şekilde devam etti.

Toplantıya olimpik ve paralimpik branşların federasyon başkanlarının yanı sıra Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener de katıldı.

Sıradaki Haber
En hızlısı Ndiku
Yükleniyor lütfen bekleyiniz