Diğer Sporlar

Badmintonculardan 9 madalya!

05 Ekim 2015 Pazartesi 14:07 - Son Güncelleme 05 Ekim 2015 Pazartesi 14:08

Milli badmintoncular, katıldıkları 3 turnuvada 9 madalya kazandı.

Badminton Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 30 Eylül-3 Ekim tarihlerinde Bulgaristan'da yapılan Olimpiyat Elemesi Puan Turnuvası'nda milli sporcular Özge Bayrak-Neslihan Yiğit ikilisi, üçüncü olarak bronz madalyaya uzandı.

Nijerya'da yine aynı tarihlerde organize edilen Olimpiyat Elemesi Puan Turnuvası'nda ise milli sporcular 2 altın, 1 bronz madalya kazandı. Tek bayanlarda Ebru Yazgan, üçüncülüğü elde ederken, çift bayanlarda Cemre Fere-Ebru Yazgan ikilisi ve çift erkeklerde Sinan Zorlu-Emre Vural ikilisi, şampiyon olma başarısı gösterdi.

Gençlerden 5 madalya

Hırvatistan'da yapılan Uluslararası Gençler Turnuvası'nda milli sporcular, 5 kez podyumda yer aldı.

Tek bayanlarda Aliye Demirbağ, çift bayanlarda Kader İnal-Fatmanur Yavuz, karışık çiftlerde Melih Turgut-Fatmanur Yavuz, kategorilerinde şampiyon oldu.

Çift bayanlarda ise Nazlıcan İnci-Bengisu Erçetin çifti, gümüş madalya alırken, çift erkeklerde Ömer Altınköprü-Fethican Değirmenci ikilisi, üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Olimpiyat Oyunları'na katılma mücadelesi verilen bu dönemde üç turnuvada alınan madalyalar ve puanlardan dolayı milli sporcuları tebrik ederek, "Antrenörleri ve emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

Sıradaki Haber
Boksörlerimiz dünya arenasında!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz