Diğer Sporlar

Bakan Bak, Formulaz Yarışları'na katıldı

21 Ağustos 2017 Pazartesi 01:20 - Son Güncelleme 21 Ağustos 2017 Pazartesi 02:05

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize'de düzenlenen Formulaz Yarışları'na katıldı. Tahta araba kullanan Bakan Osman Aşkın Bak, "Çocuklarımıza geleneklerimize öğretmemiz gerekiyor" dedi.

Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen "9. Geleneksel Formulaz Tahta Araba Şenliği"nde renkli görüntüler yaşandı. Beldede 9 yıldır sürdürülen şenlikte bu yıl kadınlar da yarıştı.

Formula 1 yarışlarına atıfta bulunularak "Formula giderse Formulaz gelir" sloganıyla gerçekleştirilen şenliğe, yarışmacılar kendi tasarımları 84 tahta arabayla katıldı.

Arabaların görevlilerce uygun olup olmadığının kontrol edilmesinin ardından yarışlar, erkek ve kadınlar olmak üzere iki kategoride, beşer kişiden oluşan gruplar halinde bin 900 metrelik parkurda yapıldı.

Yarışlarda olası kazalardaki yaralanmalara müdahale edecek sağlık ekipleri ile jandarma ekipleri de parkur çevresinde önlem aldı. Küçük çaplı kazalarda hafif yaralananlara sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Kadınlar ilk kez yarıştı

Beldede 9 yıldır sürdürülen şenlikte bu yıl kadınlar da yarıştı. Fransa'nın Paris kentinde yaşayan Rizeli Ayşe Bostan, yarıştığı için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu belirterek "Önümüzdeki sene de gelmeyi düşünüyorum. Herkesin gelip yarışmasını ve bu sporu yapmasını şiddetle tavsiye ederim." diye konuştu.

Bakan Osman Aşkın Bak: "Çocuklarımıza geleneklerimize öğretmemiz gerekiyor"

Rize'deki etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı.

Organizasyona özel yapılan tahta arabayı bir süre kullanan Bakan Osman Aşkın Bak'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gençlik ve Spor Bakanı, "Çocuklarımıza geleneklerimize öğretmemiz gerekiyor" dedi.

Yunus Günçe;  "Cesaret gereken bir yarıştı"

Şenlikte, sinema oyuncusu ve televizyon sunucusu Yunus Günçe de tahta araba kullandı. Günçe, dizlik ve kask takarak yarıştı.

Günçe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz insanın karakter özellikleriyle bu sporun çok örtüştüğünü belirterek "Cesaret gereken bir yarıştı. Bütün dünya bu yarışı öğrendiği zaman bu işi çok sevecek. Dünyaya pazarlanması gereken bir spor." dedi.

Yarışlar sonunda erkekler kategorisinde birinci olan Ahmet Gül tam altın, kadınlar kategorisinde birinci olan Sündüz Özel yarım altının sahibi oldu.

Sıradaki Haber
3 bin metrede Farah güldü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz