Diğer Sporlar

Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu başlıyor

25 Nisan 2015 Cumartesi 10:21 - Son Güncelleme 25 Nisan 2015 Cumartesi 10:28

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet turu Alanya'dan start alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun önemine değinerek, turun, Türkiye'nin turizmdeki reklam yüzü olduğunu ve her türlü desteklerinin süreceğini belirtti.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nden (TSYD) yapılan yazılı açıklamada, 26 Nisan Pazar günü Alanya'dan başlayacak tur öncesi, Kasırga ile Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu'nun görüşlerine yer verildi.

Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu 51. kez düzenlemenin büyük gurur ve heyecanını yaşadıklarını, 1963'te başlayan turun, 1965'te uluslararası olduğunu ve 1966'da ise Cumhurbaşkanlığı himayesine alındığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sporcu kişiliğiyle ön plana çıktığını belirten Kasırga, şunları kaydetti:

"Sayın Erdoğan'ın sporcu kişiliği her şeyin üstünde geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız sporcu kökenli olduğu için organizasyona çok önem vermektedir. Yeni spor tesislerinin açılmasında, temellerinin atılmasında bizzat rol almıştır. Spor evrensel bir dili, insanlığın dilini konuşur. Millet olarak büyük düşünüp, büyük adımlar atmak istiyoruz. 2023, 2053, 2071 vizyonumuz doğrultusunda ülkemizde olimpiyat düzenlemeyi hedefliyoruz. Fanatizme düşmeden ülkemizin saygınlığını zedelemeden takımlarımızı desteklemeliyiz."

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun, Türkiye'nin turizmdeki reklam yüzü olduğunu ve her türlü desteklerinin süreceğini vurgulayan Kasırga, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımcı sporculara başarı dileklerini ilettiğini belirtti.

Müftüoğlu: "Yeni bir heyecan yaşıyoruz"

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da organizasyonun, büyüyerek devam ettiğini vurguladı. Turun 51. yılı olması nedeniyle yeni bir heyecan yaşadıklarını belirten Müftüoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yüzyılın ikinci yarısı için start alıyoruz, yani bu yıl 51. yıla imza atacağız. Bu turun öncülüğünü yapan eski federasyon başkanlarından Talat Tunçalp'e teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlarımız himayesinde Türk medyası, yerel yönetimler, sponsorlar, spor basını sayesinde organizasyon önemli bir marka haline geldi. Dünya Bisiklet Birliği Başkanı Brian Cookson da organizasyonun, gördüklerinin en iyisi olduğunu vurguladı. Bu, ülke olarak işimizi iyi yaptığımızı gösteriyor. WorldTour olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz."

Müftüoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destekleri için teşekkür ederek, tura destek veren Spor Toto, İddaa, Türk Hava Yolları, Salcano, Vestel, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT, Shimano, Kipeo, Sırma, Best FM, Spor AŞ, TSYD ve Uluslararası Skal Dernekleri Federasyonu'na da teşekkürlerini iletti.

Sıradaki Haber
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz