Diğer Sporlar

Froome ve Bernal yine iddialı

21 Ocak 2020 Salı 13:04 - Son Güncelleme 21 Ocak 2020 Salı 13:07

Bisiklette sezon yavaş yavaş hareketlenirken, takımlar son hazırlıklarını yapıyor. Son yıllarda Fransa Turu'na damga vuran Ineos takımının sporcuları özel açıklamalar yaptı.

Bisiklette son yılların öne çıkan takımı Ineos, yeni sezon hazırlıklarını Kanarya Adaları'nda sürdürüyor.

4 kez Fransa Turu şampiyonu Britanyalı Chris Froome, geçen yıl yaşadığı büyük kazasının ardından bu sezona hazır:

"Tekrar bisiklete binebildiğim için çok şanslıyım. Rehabilitasyon sürecinden normal antrenman sürecine geçtim. Bir kaç ayın çok zorlu geçeceğinin farkındayım. Eski günlerime dönmek için çok yoğun bir tempoda çalışmam gerektiğini biliyorum. Bu sene beşinci kez Fransa Turu şampiyonluğunu istiyorum. Bu çok önemli bir motivasyon benim için. Eskisi gibi mücadeleci olabileceğimin garantisi yok, ama her şeyimi vereceğim."

Fransa'da son 8 senede 7 şampiyonluk kazanan Ineos takımından Egan Bernal de, 2019 yılında bu büyük organizasyonu ilk sırada tamamlamıştı.

Genç Kolombiyalı, olimpiyat oyunlarının önemini vurgulasa da Fransa Turu'nda unvanını korumayı hedefliyor:

"Olimpiyat herkes için çok önemlidir. Kolombiya ile orada olmayı ben de isterim. Ama daha önce de söylediğim gibi esas hedefim Fransa Turu. 2 yarışı aynı anda düşünmek istemiyorum. Kafamda yüzde yüz Fransa var. Eğer Fransa Turu'nu iyi bir durumda tamamlarsam olimpiyat oyunlarında olurum. Şu an odak noktam Fransa" 

Kaynak: TRT SPOR

Etiketler : Fransa Turu
Sıradaki Haber
TUR 2020'nin etapları belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz