Diğer Sporlar

Avrupa boksunun kalbi Antalya'da atacak

11 Ekim 2017 Çarşamba 12:14 - Son Güncelleme 11 Ekim 2017 Çarşamba 12:17

Avrupa Genç Erkekler Boks Şampiyonası, 21-28 Ekim'de Antalya'da düzenlenecek.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, yaptığı açıklamada, 21 Ekim'de Antalya’da başlayacak şampiyona için hazırlıkların son aşamaya geldiğini belirtti.

Şampiyonanın 46-49, 52, 56, 60, 64, 69, 75, 81, 91 ve 91 kilo olmak üzere 10 sıklette düzenleneceğini belirten Gözgeç, 28 Ekim'de tamamlanacak organizasyonda 33 ülkeden 200'e yakın sporcunun ringe çıkacağını ifade etti.

Gözgeç, Avrupa boksunun önemli organizasyonlarından birine Türkiye'nin ev sahipliği yapmasının önemine değinerek şunları kaydetti:

"Bu tür büyük uluslararası organizasyonlarda Türkiye, her zaman en güçlü adayların başında geliyor. Bu organizasyon Avrupa genç erkekler boksunda 2017'nin en büyüklerini belirlemekle kalmayacak, ülkelerin 2020 Tokyo Olimpiyatları hazırlıkları için de en önemli donelerden biri olacak. Çünkü burada ringe çıkacak sporcuların büyük çoğunluğu ülkelerini 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda temsil etmesi muhtemel isimler. Biz de burada alacağımız sonuçlara göre olimpiyat hazırlıklarımıza yeni bir ivme kazandıracağız."

Kusursuz bir organizasyon gerçekleştirmek için ekip halinde yoğun mesai harcadıklarını vurgulayan Gözgeç, "Artık iş boksörlerimizde. İnşallah, hepsi terinin son damlasına kadar mücadele edecek ve şampiyonluklarla bizleri onurlandıracak. Burada en önemli görevlerden biri de Antalyalı hemşehrilerimize düşüyor. Onların desteği bizler için çok önemli. Organizasyona tüm Antalyalıları davet ediyoruz. Maçlar ücretsiz olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Fırat Arslan Arjantinli rakibini nakavt etti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz