Diğer Sporlar

Boksör kardeşlerden çifte zafer

25 Ocak 2015 Pazar 00:52 - Son Güncelleme 25 Ocak 2015 Pazar 01:10

Milli boksörler Onur ve Önder Şipal, dev turnuvada aynı gün rakiplerini yendi.

Milli boksörler Onur ve Önder Şipal kardeşler, Uluslararası Boks Birliği (AIBA) Profesyonel Boks Turnuvası'nda aynı gün rakiplerini mağlup etti.

Bakü Serhedci Olimpiyat Spor Salonu'nda yapılan 4. ayak maçlarında 69 kiloda ringe çıkan kardeşlerden Önder Şipal, Macar rakibi Kate Gulya'yı yendi. Onur Şipal ise Kenyalı Rayton Okwiri'i yenerek, 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı elde etti.

Karşılaşma sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Onur Şipal, hem AIBA Profesyonel Boks (APB) sezon şampiyonu olduğu için hem de olimpiyat vizesi aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Yaklaşık 5-6 aydır bu karşılaşma için çalıştığını kaydeden Şipal, "Ben çalıştım, Allah da karşılığını verdi. Maçların Bakü'de olması da iyi oldu. Türkiye'den sonra en iyi yer Azerbaycan. Tribünler bizi destekledi" dedi.

2016 Rio Olimpiyatları'na vize alarak amacına ulaştığını söyleyen Şipal, "Rio'yu düşünmek için erken. Yakında ikinci sezon başlayacak. Ben ikinci sezonun şampiyonu ile maç yapacağım. Önce şampiyonlar şampiyonu olup daha sonra Rio için çalışacağım" diye konuştu.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sporcusu olduğunu hatırlatan Şipal, tüm camiaya ve başkan Aziz Yıldırım'a destekleri için teşekkürlerini iletti.

Önder Şipal ise APB'de çıktığı ilk maçını kazandığını fakat kardeşinin kazanmasının daha önemli olduğunu vurguladı.

Ağabey Şipal, "Açılışı ben yaptım, kapanışı kardeşim yaptı. Kardeşim Rio'ya gidecek. Ben de Bakü 2015 Avrupa Oyunları'na katılacağım. Bu bir başlangıçtı. Başarılarımız bundan sonra da devam edecek" dedi.

Sıradaki Haber
Onur Şipal, olimpiyat vizesini aldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz