Diğer Sporlar

Gözü dünya şampiyonluğunda!

05 Ekim 2015 Pazartesi 12:25 - Son Güncelleme 05 Ekim 2015 Pazartesi 12:30

Boksör Avni Yıldırım: İki yıl içinde dünya boksunun zirvesine çıkmak istiyorum.

Boksör Avni Yıldırım, büyük hedefleri olduğunu belirterek, iki yıl içinde dünya boksunun zirvesine çıkmak olduğunu söyledi.

Profesyonel boksta hafif ağır sıklette mücadele eden 24 yaşındaki Avni, ileride hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu vurgulayarak, bunun için kendini hazır hissettiğini belirtti.

Dünya Boks Federasyonu'nun (WBC) Gençlik Kıtalararası Kemeri ve Gümüş Büyükler Kıtalararası Kemeri bulunan Türk boksör, altın kemer hedefine 2 yıl içinde ulaşacağına inandığı vurgulayarak, "İleride hedefim altın kemere ulaşmak. Bazı boksörler bunu laf olsun diye söyler, bazıları da inanarak. Ben buna gerçekten inanan bir boksörüm" dedi.

Boksa başlamasında babasının büyük payı olduğunu anlatan Avni, şöyle konuştu:

"Profesyonel olduktan sonra şu ana kadar 6 maç yaptım. Profesyonele geçmemde ise Sinan Şamil Sam'ın büyük etkisi var. Sinan Şamil Sam'a ve yaptıklarına hayranlığım vardı. Onun başarılarına ulaşabileceğimi fark ettim ve profesyonel boksa başladım. Milli takımda da mücadele ediyordum ancak aklımda hep profesyonellik vardı. Zaten bu konuda öneriler geliyordu. Sonra Dünya Şampiyonası'na gittim ve orada amatör bokstan vazgeçtim. Çünkü amatör boksta çok hak yendiğini düşünüyorum."

Avni Yıldırım, 11 Ekim Pazar günü Almanya'da Kamerun asıllı Alman boksör Bernard Donfack ile önemli bir maça çıkacağını sözlerine ekledi.

Menajeri, Avni Yıldırım'a güveniyor

Avni Yıldırım'ın menajeri ve antrenörü Ahmet Öner, sporcusunun kısa zamanda dünyanın en iyisi olacağına inandığını ifade etti.

Daha önce Sinan Şamil Sam'ın da menajerliğini yaptığını anlatan Ahmet Öner, şunları kaydetti:

"Herkes boksörlerine başta kolay rakipler ayarlar. Genelde profesyonel boksörler yirminci maça kadar ciddi müsabakalara çıkartılmaz. Avni'yi altıncı maçında önemli bir rakiple karşılaştırdım. Çünkü Avni'de o kaliteyi gördüm. Avni, ringde tam bir asker. Memur zihniyetli bir boksör. Ondaki kalite gerçekten çok farklı. İyi bir profesyonel, işini sevgi ve ahlakla yapıyor. Ben bu yüzden onun hocalığına soyundum. Bu ilgiyi gerçekten hak ediyor. Avni ile sınıra ulaşmak için yolun üçte birini yürüdük. Avni'nin sınırı dünya şampiyonluğu. Tahminimce 5-6 maç sonra bu başarıya ulaşacaktır."

Sıradaki Haber
TRT bir duayenini daha kaybetti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz