Diğer Sporlar

Hedefi "tek" olmak

04 Temmuz 2015 Cumartesi 11:49 - Son Güncelleme 04 Temmuz 2015 Cumartesi 11:52

Kılıçcı, 4 büyük organizasyonda madalya kazanan ilk boksör olmak istiyor.

2016 Rio Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanan milli boksör Adem Kılıçcı, Brezilya'da ay-yıldızlı bayrağı göndere çektirerek, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek istiyor.

Daha önce Dünya ve Avrupa Şampiyonaları ile Akdeniz Oyunları'nda madalya kazanan Kılıçcı, Olimpiyat Oyunları'nda da kürsüye çıkarak, Türkiye'de dört büyük organizasyonda madalya kazanan ilk boksör olmayı hedefliyor.

En büyük hedefinin olimpiyat madalyası olduğunu vurgulayan Adem Kılıçcı, "Madalyamın olmadığı tek yer olimpiyat. Diğer şampiyonalarda madalyam var. Olimpiyatta da kazanırsam, Türkiye'de bunu başaran gelmiş geçmiş ilk boksör olacağım. Benden başka dört büyük şampiyonada da madalya alan sporcu olmayacak" dedi.

Adem Kılıçcı, Dünya Boks Birliği'nin (AIBA) ilk kez düzenlendiği Profesyonel Boks Ligi'nde (APB) şampiyon olarak, olimpiyat eleme maçlarının kotasını geçtiğini ve 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandığını, eylül ayında bir unvan maçı olduğunu ifade etti.

Üçüncü kez olimpiyatlara katılacağını anımsatan Kılıçcı, "Londra Olimpiyatları'nda beşinci olmuş, madalyayı kıl payı elimden kaçırmıştım. Rio Olimpiyatları'nda bunu telafi etmek için çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Türk boksunda üst üste 3. kez olimpiyata katılan tek sporcu unvanını taşıdığını belirten Kılıçcı, "İnşallah Rio'da madalya alarak da bunu süsleyeceğim" diye konuştu.

Adem Kılıçcı, boksun imkansızlıklar içerisinde yapılan bir branş olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Maalesef ülkemizde boksa fazla önem ve destek verilmiyor. Buradan Ağrılı iş adamlarımızın Ağrılı sporculara sahip çıkmasını istiyorum. Çünkü gerçekten de olimpiyat, bir ülkenin reklam yapabileceği en iyi yerdir. O yerde temsil edilmek de bir gururdur. Ben hem ülkemi hem de Ağrı'yı olimpiyatta temsil ediyorum ve bunun şerefini de her zaman yaşıyorum. İnşallah bundan sonra da temsil etmeye çalışacağım."

Sıradaki Haber
''Boks Şampiyonası verimli geçti''
Yükleniyor lütfen bekleyiniz