Diğer Sporlar

Kadınlar ve boks...

29 Mart 2015 Pazar 11:19 - Son Güncelleme 29 Mart 2015 Pazar 12:59

Kadınlar kendilerini daha iyi savunmak için boks öğreniyor.

Bilecik'te, Türkiye Boks Federasyonu İl Temsilciliğince başlatılan "Sıra Sana Gelmeden Savunmanı Al" başlıklı proje kapsamında bir grup kadın, hem sağlıklı olmak için spor yapıyor hem de savunma taktiklerini uygulamalı öğreniyor.

Boks İl Temsilcisi ve Antrenör Ramazan Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün tesislerinde, başta üniversite ve lise öğrencisi kızlar olmak üzere katılımcılara son dönemde yaşanan şiddet olayları nedeniyle kendilerini daha iyi savunabilmeleri için ücretsiz boks kursu veriyor.

Haftanın 3 günü düzenlenen kursa gelen kadınlar, yaklaşık ikişer saatte hem olası saldırılara karşı savunma taktiklerini uygulamalı öğreniyor hem de spor yapıyor.

Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ücretsiz kurslarında her yaştaki kadınlara antrenman yaptırarak sağlıklı olmalarını sağladıklarını, bunun yanında her türlü etkenlere karşı savunma taktiklerini uygulamalı gösterdiklerini söyledi.

Kursa katılanların öz güveninin arttığını vurgulayan Demir, şöyle konuştu:

"Periyodik aralıklarla kadınlara ve kızlarımıza ücretsiz ve süresiz olmak kaydıyla spor faaliyetlerini başlattık. Bununla beraber olası saldırılara karşı tehlikelere karşı kendilerini en iyi şekilde korumalarını sağlamak amacıyla elimizden geldiği kadar her türlü çabayı sarf ediyoruz. Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinden sonra savunma sporlarına ilgi daha da arttı. Özellikle genç kızlar kendilerini savunmak için boks öğreniyor. Gün geçtikçe sayımız artıyor ve kadın arkadaşlarımız ilgi gösteriyor. Sporcularımıza direkt yumruk ve buna benzer savunma, atak olarak çeşitli periyodik hareketleri öğretiyoruz."

Demir, kadınların yanı sıra erkeklerin de kursa yoğun ilgi gösterdiği bilgisini vererek, bazı kişilerin ise zayıflamak için geldiğini anlattı.

Üniversite öğrencisi Elif Nalbant da hem sağlıklı olabilmek için spor yapmak hem de kendisini daha iyi savunmak için yaklaşık iki aydır bu kursa katıldığını dile getirdi.

Etiketler : Bokskadın
Sıradaki Haber
Mayweather ve Pacquiao maç öncesi buluştu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz