Diğer Sporlar

Cimnastikte hedef olimpiyat kotası

30 Haziran 2015 Salı 11:31 - Son Güncelleme 30 Haziran 2015 Salı 11:36

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cimnastik Federasyonu (TCF) Başkanı Suat Çelen, hedeflerinin 2016 Rio Olimpiyatları'nda bir erkek ve bir kadın sporcunun olimpiyat kotası alabilmesi olduğunu bildirdi.

Çelen, yaptığı açıklamada, Türkiye'de cimnastiğin belli bir noktaya geldiğini ancak olimpiyat kotası almanın kolay olmadığını söyledi.

İki sporcunun olimpiyat kotası konusunda öne çıktığını vurgulayan Çelen, "Bunların dışında 5 sporcumuz daha var. Bu yıl yapılacak Dünya Şampiyonası'nda her şey belli olacak. Hedefimiz hem kadınlarda hem de erkeklerde olimpiyat kotası alabilmektir" dedi.

TCF Başkanı Çelen, Avrupa Oyunları'nı Rusya'nın genel sıralamada zirvede tamamladığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Rusya sadece 18 altın madalyayı cimnastikte aldı. Olimpiyat Oyunlarında toplamda 60 madalya dağıtılıyor. En çok madalya dağıtılan branşlardan biri de cimnastik. O bakımdan Türkiye'de cimnastik belli bir düzeye gelmezse ülkemizin madalya sıralamasındaki yeri hep belli bir noktada kalır. Bunun için yeni sporcuların kazanılmasına yönelik çalışmalarımız sürüyor. Cimnastiğe 5 ya da 6 yaşında başlayan bir sporcu 10 yıl sonra Avrupa arenasına çıkıyor. Dolayısıyla 2020'den sonraki periyotta cimnastiğin çok ciddi anlamda atılımlar yapacağına inanıyorum"

"Sporcu sayısında hedef 100 binler"

Lisanslı sporcu sayısında planladıkları hedefler doğrultusunda ilerlemenin olduğunu vurgulayan Çelen, "İlk başlarda bin 500 civarında olan sayı 5 bine ve ardından 10 binlere yükseldi. Bu yıl amacımız 15 ila 20 bin cimnastikçi potansiyeli yakalamak ancak bu yeterli değil. Bizim bu sayıları 50-60 ya da 100 binlere taşımamız gerekiyor. Ayrıca özel kulüplerde cimnastik yapan sporcularımızı da kayıt altına almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Çelen, cimnastikte altın madalya kazanılmasının önemine değinerek böylece Türkiye'nin madalya sıralamasındaki yerinin hemen değişeceğini kaydetti.

Sıradaki Haber
Amasya Taşova'dan 7 imza birden
Yükleniyor lütfen bekleyiniz