Diğer Sporlar

Dört gözle bekliyorlar

17 Eylül 2014 Çarşamba 12:58 - Son Güncelleme 17 Eylül 2014 Çarşamba 13:04

İzmir'de yapılacak şampiyonda yarışacak Türk sporcular, oldukça heyecanlı.

İzmir'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 33. Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası'nda bireysel kategoride Türkiye'yi temsil edecek 3 sporcudan Selin Kılavuz, "Gerçek performansımızı ortaya koyarsak, iyi bir derece elde edebiliriz" dedi.

Halkapınar Spor Salonu'nda pazartesi günü başlayacak ve 28 Eylül Pazar günü sona erecek şampiyonada bireysel kategoride Türkiye'yi Selin Kılavuz, Elif Zeynep Celep ve Zeynep Küsem temsil edecek.

İlk kez dünya şampiyonasında mücadele edecek Selin Kılavuz, çember ve topta, Zeynep Küsem ise çember, top, labut ve kurdelede yarışırken, ikinci dünya şampiyonasına çıkacak Selin Kılavuz da dört alette mücadele edecek.

Bireysel kategoride Türkiye'yi temsil edecek Selin Kılavuz ve Elif Zeynep Celep'in antrenörü Büşra Ceylan, dünya şampiyonası öncesinde çok heyecanlı olduklarını, Türkiye'de ilk defa böyle bir organizasyon yapılacağını hatırlattı.

Sporcuların kusursuz yarışacağına inandığını kaydeden Ceylan, "Güzel bir derece almayı planlıyoruz. Günde ortalama 8 saat olmak üzere çift antrenman yaptık. Bu yoğun temponun karşılığını almak istiyoruz" dedi.

Selin Kılavuz

Çember ve top aletlerinde yarışacak ve dünya şampiyonasında ilk kez mücadele edecek Selin Kılavuz, çok yoğun çalıştıkları bir dönemi geride bırakmak üzere olduklarını belirterek, "Ama artık hazırız. Çok iyi şekilde kendimizi göstereceğiz. Gerçek performansımızı ortaya koyarsak, iyi bir derece elde edebiliriz" dedi.

Elif Zeynep Celep

Elif Zeynep Celep ise bütün yıl boyunca iyi hazırlandıkları şampiyonadan iyi bir derece beklediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Şampiyonanın ülkemizde düzenlenecek olması bizim için bir avantaj. Seyirci avantajının yanı sıra organizasyonun kendi ülkemizde olmasının güveni de var. Bu nedenle iyi yarışacağımıza inanıyorum. Geçen yıl top aletinde 45. olmuştum. Bu sene ülke avantajıyla en az 10 sıra üste çıkmak istiyorum. İlk 30'u hatta ilk 24'ü hedefliyorum."

Zeynep Küsem

Çalışmalarını Maya Kandakova yönetiminde sürdüren Zeynep Küsem de şampiyonaya hazırlık döneminin çok yoğun ve zor geçtiğini belirterek, "Ancak bunu dereceye dönüştürmek için uğraşacağım. Bu süreçte başta antrenörüm olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Şampiyonada elimden gelenin en iyisini yapıp, organizasyonu en iyi yerde bitirmek için çalışacağım" diye konuştu.

Sıradaki Haber
İzmir'de dev organizasyon
Yükleniyor lütfen bekleyiniz