Diğer Sporlar

"Vahşi Dağ"da yaşanan ilk ölümle bitti

17 Ocak 2021 Pazar 01:24 - Son Güncelleme 17 Ocak 2021 Pazar 03:17  |  Kaynak : AA

Dünya'nın Everest’ten sonra en yüksek noktası olan K2 Dağı'nın zirvesine kış mevsiminde ulaşan Nepalli dağcılar, bir ilke imza attı. Ekibin İspanyol üyesi Sergi Mingote, "Vahşi Dağ" olarak da bilinen K2'den iniş sırasında hayatını kaybetti.

Pakistan Dağcılık Federasyonunun (Alpine Club) Sekreteri Karrar Haidri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Ocak’ta 10 kişiden oluşan Nepalli dağcı grubunun 8 bin 611 metre yüksekliğiyle Everest Dağı’ndan sonra dünyanın en yüksek ikinci noktası olan K2 (Karakurum) dağının zirvesine ulaşmayı başardığını söyledi.

İniş sırasında acı olay

Ekibin çığ, şiddetli rüzgarlar ve eksi 65 dereceye varan soğuğa göğüs gererek zirveye ulaştığını söyleyen Haidri, ekibin İspanyol üyesi Sergi Mingote’un Kamp 1’den, dağın 5 bin metre yükseklikte bulunan tedariklerin yapıldığı ana kampına inişi sırasında hayatını kaybetmesiyle sevinçlerinin yarım kaldığını belirtti.

Haidri, zirveyi keşif sırasında 3 dağcının da yaralandığını, bunların ana kampa nakledilerek tedavilerinin yapıldığını bildirdi.

"Vahşi Dağ"ın zirvesine yolculukta daha önce 86 dağcı hayatını kaybetmişti

Tehlikeli arazisi ve sert doğası nedeniyle "Vahşi Dağ" olarak da bilinen K2 Dağı'nın zirvesine kış mevsiminde ulaşmak için daha önceki 5 teşebbüs başarısız olmuştu.

Maceracıların ilgi odağı olan dağın zirvesine daha önce 300 dağcı ilkbahar ve yaz mevsimlerinde ulaşmıştı. K2, daha önce olumlu hava koşullarında bile 86 dağcının hayatına mal olmuştu.

Sıradaki Haber
Dakar Rallisi heyecanı yarın başlıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz