Diğer Sporlar

Etnospor Festivali 9-13 Mayıs'ta İstanbul'da

16 Nisan 2018 Pazartesi 15:20 - Son Güncelleme 16 Nisan 2018 Pazartesi 16:33

Geleneksel oyunların kitleselleşmesine katkıda bulunan 3. Etnospor Festivali'nin tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldı.

TRT Spor'a açıklamalarda bulunan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, ''Bu tarz festivallerin yerli ve milli olması kültürel alanda kendisini gösteriyor, Batı Medeniyeti'nin dünyada kurduğu baskı artık yok oluyor'' dedi.

“At Binenin Kılıç Kuşananın” sloganının verildiği 2018 Etnospor Festivali, 9 - 13 Mayıs günlerinde Yenikapı Meydanı'nda yapılacak. Üçüncüsü düzenlenecek olan Festivalde, 11 dalda 883 sporcu yarışacak.

Bilal Erdoğan, ''Etnospor festivaliyle geleneksel sporların yeniden popüler olmasını, yerli ve milli olması konusunda attığımız adımlar kültürel alanda kendisini gösteriyor'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, geleneksel spor dallarının yanısıra, yurt dışındaki diğer kültürlerden de etkinliklerin, Etnospor Festivalin'de yer alacağını belirterek, ''Batı Medeniyeti'nin dünyada kurduğu kültürel baskı, bu tarz etkinliklerle yok oluyor'' dedi.

TRT Çocuk kanalında yayınlanan ve beğeniyle izlenen "Rafadan Tayfa ve Maysa ile Bulut'' çizgi filmlerinin kahramanları da 4 gün boyunca festival alanında katılımcılarla buluşacak..

Sıradaki Haber
Taha, gözünü 6. Avrupa şampiyonluğuna çevirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz