Diğer Sporlar

F.Bahçe'de hedef 10'da 10

26 Kasım 2014 Çarşamba 13:19 - Son Güncelleme 26 Kasım 2014 Çarşamba 13:21

Kadın Masa Tenisi takımı, Avrupa'daki 10 maçını da kazanmak istiyor.

Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Svnö Ströck galibiyetiyle 4'te 4 yaparak gruptan lider çıkmayı garantileyen Fenerbahçe Masa Tenisi Takımı, şampiyonluk hedefinde emin adımlarla ilerliyor.

Geçen sezon finalde yitirdiği kupa için bu sezon daha iddialı bir kadroyla yola çıkan sarı-lacivertli ekip, elde ettiği sonuçlarla kupanın en büyük favorisi olduğunu gösterdi.

A Grubu'ndaki 4 maçta Avusturya temsilcisi Svnö Ströck'ü 3-0 ve 3-1, Polonya ekibi KTS Spar Zamek'i 3-0 ve Macaristan takımı Szekszard'ı 3-1'lik skorlarla yenen sarı-lacivertli takım, gruptaki son iki maçında 30 Kasım Pazar günü İstanbul'da KTS Spar Zamek ile, 5 Aralık Cuma günü de deplasmanda Szekszard ile rövanşa çıkacak.

Yaptığı 4 maçta rakiplerine sadece 2 oyun veren Fenerbahçe, A ve B gruplarında en iyi performans gösteren takım olarak dikkati çekiyor. B Grubu'nun lideri Linz Ag Froschberg'in 4 maçta 3 galibiyeti ve 1 yenilgisi bulunuyor. Avusturya temsilcisi rakiplerine 6 oyun verdi.

Sarı-lacivertlilerin geçen sezon kupayı finalde kaptırdığı Almanya'nın TTC Berlin Eastside takımı da 4. maçlar sonunda B Grubu'nda 2. sırayı aldı.

- "10'da 10 yaparak rekor kırmak istiyoruz"

"Devler Ligi"ndeki performanslarını AA muhabirine değerlendiren Fenerbahçe Kulübü Masa Tenisi Şube Kaptanı Gürhan Yaldız, 10'da 10 yaparak rekorla şampiyon olmak istediklerini söyledi.

Zorlu kulvarda üst üste 4 maçı da kazanarak inanılmaz bir performans ortaya koyduklarını belirten Yaldız, "Gruptan lider olarak çıkmayı garantiledik. Artık grupta prosedür maçı oynayacağız. Bir sonraki turda yarı finalde gelecek rakip bizim için fark etmiyor. Sonuçta yarı final de olsa, final de olsa şampiyon olmak için B Grubu'nda ilk iki sırayı alacak takımları da yenmemiz gerekiyor. Rakiplerin kadro yapılarına baktığımızda, bizim için çok da fark etmez" diye konuştu.

Geçen sezon 5'te 5 yaparak ETTU Şampiyonlar Ligi'nde ikinci olduklarını anımsatan Yaldız, "10'da 10 yaparak şampiyon olacağız. Yenilmeden şampiyon olarak rekor kırmak, Avrupa'da bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Bu zorlu ligde yenilmeden şampiyon olmak büyük bir başarı olur" ifadelerini kullandı.

- "Korku vermişiz, kimse bizimle karşılaşmak istemiyor"

Grupta liderliği garantilemenin ardından, B Grubu'nda birincilik mücadelesinin daha da kızıştığını dile getiren Yaldız, "Diğer grupta birincilik daha da önem kazandı. Her takımı korku vermişiz, kimse yarı finalde bizimle karşılaşmak istemiyor" dedi.

"Devler Ligi"nde zayıf takım bulunmadığını, seçilmiş 8 takımın mücadele ettiğini kaydeden Fenerbahçeli idareci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zayıf takımın bu ligde işi yok. Kadro müsait olunca takım puanı yeterli olunca oynayabiliyorsunuz. Biz 3-0, 3-1 kazanıyoruz ama maçların içeriğine bakıldığında çok zorlu mücadelelerle kazanıyoruz. İyi konsantre oluyoruz, hırsımız geçen sezona göre daha iyi. İnşallah sonunda da hedeflediğimiz başarıyı elde edeceğiz."

- "Wu Yang takıma ayrı bir hava veriyor"

Yaldız, Çin Milli Takım oyuncusu Wu Yang'ın, sarı-lacivertli ekibe ayrı bir hava verdiğini, diğer oyuncuların maçlara daha güvenle çıktığını belirtti.

Sporcularının, şampiyonluk havasına girdiğini anlatan şube kaptanı, şunları söyledi:

"Wu Yang gücümüze güç kattı. Takıma ayrı bir hava verdi. Oyuncular açısından bakıldığında, yanındakine güvenmediğin zaman senin de performansın ister istemez düşer. Şimdi oyuncular daha çok kendisine güvenerek oynuyor. Takıma çok şey katıyor. Güçlü bir oyuncunun varlığı, güvenini diğer takım arkadaşlarına vermesi çok önemli. Çin Milli Takımı oyuncusunu kolay kolay bir takıma vermez. Bugüne kadarki başarımız ve geçen sezonki performansımız, Wu Yang'ı alabilmemiz için önemliydi."

Yaldız, Yang'ın 30 Kasım'daki maçta forma giymeyeceğini, 5 Aralık'ta Macaristan'daki grubun son maçında takımda yer alacağını bildirdi.

- Son 4 sezona damga vurdular

Son 4 sezonda Avrupa'da büyük bir çıkış yakalayarak, Türkiye'ye ilkleri yaşatan sarı-lacivertli takım, "Devler Ligi"nde geçen sezon finalde yitirdikleri şampiyonluğa bu sezon daha sağlam bir şekilde ilerliyor.

Kadrosunda Çin Milli Takımı'nın Wu Yang ve Wen Jia gibi etkili isimleri bulunduran sarı-lacivertliler, zorlu kulvarda önemli galibiyetlere imza atıyor.

Üst üste 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında ETTU Kupası'nı kazanarak dikkatleri üzerine çeken, geçen sezon ilk kez yer aldığı ETTU Şampiyonlar Ligi'nde final oynama başarısını gösteren Fenerbahçe, bu sezon yine kupanın peşinde.

Sıradaki Haber
Bakü 2015'in maskotları belirlendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz