Diğer Sporlar

Bakan Çavuşoğlu'dan golf sporuna destek sözü

01 Kasım 2017 Çarşamba 15:51 - Son Güncelleme 01 Kasım 2017 Çarşamba 16:10

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, golfe önümüzdeki yıllarda da destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Olimpiyat şampiyonu golfçü Rose ise "Bir kez daha olimpiyat oyunlarına katılarak 2020'de altın madalya kazanmak isterim" dedi.

Golfte Avrupa Turu Rolex Serisi'ndeki 8 turnuvadan biri olan, Antalya'da 2 Kasım Perşembe günü başlayacak "Turkish Airlines Open 2017" öncesinde, organizasyonun gerçekleştirileceği Regnum Carya Golf Resort'ta basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun yanı sıra 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Justin Rose ile gümüş madalya kazanan Henrik Stenson katıldı.

Bakan Çavuşoğlu, turnuvaya katılanlara teşekkür ederek, "Turkish Airlines Open 2017'ye hoş geldiniz. Antalya'ya, memleketime hoş geldiniz." dedi.

Düzenlenen turnuvayla golf sporunun Türkiye'de giderek popüler hale geldiğini aktaran Çavuşoğlu, golfün tanıtımına az da olsa katkı vermekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türkiye'nin bu organizasyonu başından beri desteklediğini vurgulayan Çavuşoğlu, hükümetin desteğinin yanı sıra sponsorların katkılarının da çok önemli olduğunu dile getirdi.

THY ve diğer sponsorlara da teşekkür eden Çavuşoğlu, "Önümüzdeki yıllarda da golfü desteklemeye devam edeceğiz. Avrupa Turu, Türkiye Golf Federasyonu ve THY ile üçer yıllık sözleşmeler imzalıyor. İkinci üç yılını önümüzdeki yıl tamamlayacak." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı'nın çabalarına, turnuvanın gerçekleştirileceği golf sahalarının kalitesine ve Antalya'nın Türkiye'nin en iyi golf bölgelerinden biri olmasına dikkati çekerek, "Bu organizasyona verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Ağaoğlu: "Dünyanın her yerinden medya kuruluşları destekliyor"

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise golf turnuvalarında her yıl yeni ilerlemelerin kaydedildiğini belirtti.

Sezon finali yaklaşırken, Turkish Airlines Open'ın Avrupa Turu'nun ayaklarından biri olarak önemli bir turnuva olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, "Dünyanın her yerinden medya kuruluşları turnuvayı destekliyor." dedi.

Ağaoğlu, turnuvaya verdikleri desteklerden dolayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na, THY'ye ve Regnum Carya Golf Resort'a teşekkür etti.

Regnum Carya Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk de Belek'in 4-5 sene önce Avrupa'da en iyi golf bölgesi seçildiğini, turnuvanın oynanacağı sahaların da Avrupa'daki en iyi 100 saha içinde ön sıralarda yer aldığını söyledi.

Rose: "Bu hafta iyi oynamaya çalışacağım"

2016 Rio'nun şampiyonu Büyük Britanyalı Justin Rose, Turkish Airlines Open'ın çok prestjli bir turnuva olduğunu, büyük ödül için de heyecan duyduğunu ifade etti.

Geçen yıl turnuvaya katılan arkadaşlarından çok iyi şeyler duyduğunu aktaran Rose, "Bu hafta iyi oynamaya çalışacağım." dedi.

Çin'in Şanghay kentinde geçen hafta yapılan WGC Champion turnuvasını kazanmasıyla ilgili soru üzerine Rose, bunun kariyeri için özel bir turnuva olduğunu vurguladı.

Çok iyi bir hafta geçirdiğinin altını çizen Rose, "Son 3 turnuvada iyi bir sonuç almalıydım, ilkini başardım, sıra diğer ikisine geldi." diye konuştu.

Olimpiyatlarda altın madalya kazanmanın olağanüstü bir deneyim olduğunu dile getiren Rose, "Bir kez daha olimpiyat oyunlarına katılarak 2020'de altın madalya kazanmak isterim." ifadesini kullandı.

Eski dünya bir numarası Tiger Woods'la ilgili bir soru üzerine Rose, ABD'li sporcunun, sosyal medyada paylaştığı fotoğraflardan yeniden golf oynamaya başladığını gördüğünü aktardı. Woods'un dönmesinin golfe yarayacağını dile getiren Rose, "Başladığı zaman hemen başarılar kazanmasını beklemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Stenson: "İyi bir performans göstermeye çalışacağım"

Olimpiyatların gümüş madalyalı golfçüsü İsveçli Henrik Stenson da Türkiye'ye ilk defa 2013 yılında katıldığı turnuva için geldiğini, Antalya'nın Avrupa'nın en iyi golf bölgelerinden biri olduğunu söyledi.

Antalya'da bulunmaktan ve turnuvaya katılıyor olmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Stenson, "Daha önceki turnuvalarda 3. ve 7. olmuştum. Bu hafta da elimden geleni yaparak çok iyi bir performans göstermeye çalışacağım." diye konuştu.

Stenson, Woods'u tekrar sahalarda görmenin muhteşem olacağını ifade ederek, "Golfün en önemli oyuncularından birisi. Sahalara döndüğü zaman tekrar aynı başarıları göstermesi vakit alacak. Çünkü çok uzun süre ara verdi. Onu yakından takip edeceğiz." şeklinde görüş belirtti. 

Sıradaki Haber
Turkish Airlines Open Pro-Am Golf turnuvası başladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz