Diğer Sporlar

"Belek, İspanya ve Portekiz'den çok daha iyi"

09 Şubat 2018 Cuma 12:28 - Son Güncelleme 09 Şubat 2018 Cuma 12:33

Golf Mad Direktörü Edward Lainchbury, "Belek'in golf sahaları, kondisyonu İspanya ve Portekiz'den çok daha iyi." dedi.

Antalya'da özellikle Belek'teki otellerin hizmetinin çok iyi olduğunu vurgulayan İngiliz Lainchbury, golfçülerin tercihinin Belek'ten yana olduğunu söyledi.

Daha birkaç yıl önce Belek bölgesinin en iyi kış golf destinasyonu seçildiğini hatırlatan Lainchbury, "Belek'in golf sahaları, kondisyonu İspanya ve Portekiz'den çok daha iyi. Otellerin hizmeti harika. İngiliz golfçüler buraya daha çok geliyor. Batı Avrupa, golf için Belek'i tercih ediyor." ifadelerini kullandı.

- Kara: "Kaliteli golf sahalarına, otellere sahibiz"

Golf Mad Türkiye Direktörü Bekir Kara ise golf gelirinin, normal turizme göre çok daha yüksek olduğunu belirtti.

Aynı zamanda National Golf Kulübü Genel Müdürü de olan Kara, turizmin başkenti Antalya'nın golfün de merkezi olduğunu, golf turizminde son iki yılın zor geçtiğini dile getirdi.

Zorlu süreçten sonra 2018 erken rezervasyonların iyi olduğunu ifade eden Kara, 2014'teki en yüksek oranı bu yıl yakalamayı hedeflediklerini vurguladı.

Antalya'da geçtiğimiz günlerde düzenledikleri "15. Uluslararası Golf Mad Pro-Am Turnuvası"na 27 ülkeden, Avrupa'nın her bölgesinden katılım olduğunu anımsatan Bekir Kara, "Kış ayı, tam sezon olmamasına rağmen bu kadar oyuncunun buraya gelmesi ülkemizin tanıtımı için güzel bir mesaj oldu. Her sezon golfçüler bölgemize gelmeye devam edecek." değerlendirmesini yaptı.

Belek Turizm Merkezinin dünyanın en iyi golf destinasyonu olduğuna işaret eden Kara, şunları kaydetti:

"Kaliteli golf sahalarına, otellere sahibiz, en önemlisi bütün golf sahaları araçla on dakikalık mesafede. İstediğiniz sahaya on dakika içinde gidebiliyorsunuz. Bunun örneği dünyanın hiçbir yerinde yok. İspanya'da çok daha fazla golf sahası var, fakat bir sahadan diğerine gitmek için bir, iki saatlik zaman gerekiyor. Buraya bir golfçü geldiğinde, bir hafta boyunca her gün farklı sahada oynayabiliyor."

- "Golfün getirisi çok yüksek"

Bekir Kara, "Golfte, 2018 erken rezervasyonları çok iyi. 2014'te golfte ulaştığımız en yüksek rakam 500 bin rounddu. Bölge olarak inşallah 500 bin roundu bu yıl yakalayabiliriz. En azından 450 bine gelebilirsek çok güzel olacak." dedi.

Profesyonel oyuncuların genelde turnuvalarda oynadığını aktaran Kara, bu oyuncuların golf kulüplerinde antrenörlük de yaptığını, ancak para bırakan kesimin amatör oyuncular olduğunu söyledi.

Turnuvalar için gelen oyuncuların yüzde 90'ının iş adamı amatör oyuncular olduklarına dikkati çeken Kara, golfün normal turizmle kıyaslanamayacak kadar getirisinin yüksek olduğunu ifade etti.

Belek bölgesinde bir round golf oynamak isteyen kişinin 100 avro harcadığını belirten Bekir Kara, "En az 100 avro da konaklaması, sahada yaptığı harcamalarla ortalama 200, 250 avroluk bir rakam bırakıyor. Deniz turizmi için gelen turistler ise 20 ile 50 avro arasında harcıyor. En lüks otellerde bile 100 avroya çıkamadık." diye konuştu.

Golfte başarıyı sürdürebilmek için uluslararası arenada tanınan şampiyon olabilecek oyuncular yetiştirmek gerektiğini de vurgulayan Kara, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çünkü o zaman kalıcı bir şehir olabiliriz. 2014'te Avrupa'da golfte en iyi destinasyonduk, fakat en küçük bir sıkıntıda herkes yüzünü çevirebiliyor, unutulabiliyoruz. Fakat dünyada başarılı 3-4 oyuncumuz olsaydı, sıkıntılı dönemlerde uluslararası organizasyonlarda Türkiye'de her şeyin yolunda olduğu mesajı verebilirdi."

Sıradaki Haber
THY Açık Open 2017'de Justin Rose güldü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz