Diğer Sporlar

"Efsane güreşçi"den veda

07 Mart 2014 Cuma 11:24 - Son Güncelleme 07 Mart 2014 Cuma 12:00

"Efsane güreşçi" veda kararı aldı, veliahtını seçti.

Eski Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Ahmet Ayık, 4 yıldır sürdürdüğü Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Asbaşkanlığını 2016 yılında bırakacağını açıklayarak, bu görev için Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Hamza Yerlikaya'yı önerdi.

Ayık, yaptığı açıklamada, 1998'den bu yana yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı FILA'da, 2010'da asbaşkanlığa seçildiğini hatırlattı.

Asbaşkanlık görevinin 2016'da sona ereceğini belirten Ayık, kesinlikle yeniden aday olmamaya karar verdiğini ve bunu hem FILA hem de TGF yöneticilerine bildirdiğini söyledi.

Görevinin sona ermesinin ardından kendine zaman ayırmak istediğini dile getiren Ayık, "Hayatım boyunca hep güreşle uğraştım. 13 yaşından beri hep güreşin içindeyim. Artık biraz da kendi hayatımı yaşayayım. Bugüne kadar iki cami, üç okul, çeşme yaptırdım. Biraz daha bu işlere ağırlık vermek istiyorum. Ayrıca ailemle özellikle torunlarımla bol bol zaman geçirmek istiyorum" dedi.

Ayık, Yerlikaya'ya, FILA'dan ayrılma kararıyla ilgili "Benden sonra kimi oraya yerleştirecekseniz şimdiden önerelim, uğraşalım" dediğini aktardı.

Görevi için en uygun kişinin Yerlikaya olduğuna işaret eden Ayık, şöyle konuştu:

"Gönlümden geçen ilk isim Hamza Yerlikaya. Bana göre bu görev için en münasip isim Hamza Yerlikaya'dır ancak kendisi olmayacaksa başka birini söyleyecektir. Yakışanı da o olur. Kendisinin böyle bir düşüncesi olacaksa da çalışması gerekir. Kendisine gereken desteği sağlayacağım. Hamza Yerlikaya'ya, federasyon başkanı olmadan önce de desteğimiz vardı. Şimdi başkan, yine desteğimiz var. Kim olursa olsun güreşe hizmet edecek herkese desteğimizi veririz. Bu Hamza olur, başkası olur. Güreşe desteğimiz sürer.''

Ahmet Ayık, ömrü boyunca güreşe vefa borcu bulunduğunu vurguladı. Ömrü yettiğince bunu ödemeye çalışacağını dile getiren Ayık, "Biz öldükten sonra da çocuklarımız devam edecek. Onlar da güreşe olan borçlarını ödeyecekler'' ifadesini kullandı.

İLGİLİ VİDEOLAR

Etiketler : Ahmet AyıkFILA
Sıradaki Haber
Genç güreşçiler Rusya'ya gitti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz