Diğer Sporlar

''En büyük arzum altın madalya''

07 Mayıs 2015 Perşembe 11:06 - Son Güncelleme 07 Mayıs 2015 Perşembe 11:49

Kayaalp 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak istediğini söyledi.

Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, kariyerinde bugüne kadar 90'a yakın madalya ve kupa kazandığını belirterek, 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmanın en büyük arzusu olduğunu söyledi.

Kayaalp, yaptığı açıklamada, bu yıl ilk kez, 12-18 Haziran'da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Avrupa Oyunları hazırlık kampı arasında memleketi Yozgat'a gelerek dinlenme fırsatı bulduğunu belirtti.

Türkiye'yi Avrupa ve dünya şampiyonalarında temsil etmenin kendisi için gurur verici olduğunu vurgulayan Kayaalp, müsabakalarda Türk bayrağını göndere çektirmek ve İstiklal Marşı'nı okutmak için elinden gelenin fazlasını yaptığını dile getirdi.

Yozgat'ta büyüdüğü için kentin havasının kendisini güçlendirdiğini anlatan Kayaalp, şöyle konuştu:

"Tabii Yozgat'a geldiğim zaman dinlenmek ve antrenman yapmanın dışında koleksiyonumda bulunan madalyalara da ara sıra bakıyorum, onları temizliyorum. Hepsinde ayrı bir emek ve alın teri var. Hepsi benim için sonuçta hayaldi. Büyük bir azim ve çalışma sonrası hayallerime kavuştum. Şu anda hepsi vitrinimde duruyor. Tabii bu madalyaları kazanmak kolay olmadı. Çok küçük yaştan bu yana şampiyonluklar elde etmek için çalışmalarıma devam ediyorum."

Kayaalp, bütün sporcuların gönlünde olimpiyat altını yattığına vurgu yaparak, "Yaklaşık 90 madalyam var ama olimpiyat altın madalyası eksik. İnşallah, onu da koleksiyonuma ekleyeceğim" dedi.

-Koleksiyonu geniş

Milli güreşçi Kayaalp, her şampiyonada mutlaka madalya kazandığını anımsattı.

Kayaalp, 2005 yılında kazandığı ilk Avrupa şampiyonluğu madalyasının ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"O günden bugüne kadar katıldığım bütün Avrupa ve dünya şampiyonalarında hep madalya kazandım. Hedefim şampiyonluk ve madalya sayısını artırmak. Buraya gelip madalyalara bakarken nerede yapıldığına bakıyorum. Hepsinde ayrı bir anım var. Hemen o günler aklıma geliyor. İlk başladığımdaki hedeflerimi düşünüyorum ve şimdiki geldiğim noktayı düşünüyorum. Burada eksik olan madalyanın olduğunu görüyorum. Bu kadar çok madalyayı görünce yenilerini de eklemek istiyorum. Benim için de büyük moral oluyor."

-"Avrupa Oyunlarında hedefim altın madalya"

Avrupa Oyunları'nın bu yıl ilk kez düzenleneceğini ifade eden Kayaalp, altın madalya hedeflediğini belirtti.

Oyunların bütün branşların yarışacağı küçük bir olimpiyat niteliği taşıdığını dile getiren Kayaalp, oyunlarda ilk 6'ya girenlerin olimpiyat oyunlarına katılma hakkı elde edeceğini, bu nedenle "boş durmak" gibi bir lüksü olmadığını söyledi.

Herkesin kendisinden beklentisinin yüksek olduğunu anlatan Kayaalp, "Rıza Kayaalp denildiği zaman herkes şampiyonluk ve altın madalya bekliyor. Bundan sonrada güreş hayatım çok yoğun geçecek. Çok yorulacağım belki ama sonucunda şampiyonluklar kazanıp ülkemi gururlandıracağım" dedi.

Rıza Kayaalp'in annesi Sevgi Kayaalp ise oğluyla her zaman gurur duyduğunu ifade ederek, çok mutlu olduğunu söyledi.

Rıza'nın madalya getirdiği zaman çok sevindiklerini anlatan anne Kayaalp, oğlunun odasındaki madalyaları sürekli temizlediğini belirtti.

Oğlunun daha fazla başarı elde edeceğine inandığını dile getiren Kayaalp, "İnşallah Lopez'i (Mijail) de yenecek. Çok az kaldı. İnşallah, Allah'ın izniyle mindere Lopez'i serecek. Oğluma inanıyor ve güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Kayaalp, dünya güreş şampiyonalarında 2009 ve 2010'da bronz, 2011'de altın madalya, Avrupa'da 2010 ve 2012'de altın, 2011'de gümüş, 2012 Londra Olimpiyatları'nda ise Gürcü Guram Pherselidze'yi mağlup ederek bronz madalya kazanmıştı.

Etiketler : Riza Kayaalp
Sıradaki Haber
Sofya'dan 9 madalya ile döndüler!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz