Diğer Sporlar

Güreşte öncelikli hedef kurumsallaşmak

15 Nisan 2014 Salı 12:26 - Son Güncelleme 15 Nisan 2014 Salı 12:32

''Kişilere göre değil, kurumsal bir alanda sisteme göre çalışıyoruz''

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, işlerini daha kurumsal ve profesyonel hizmet anlayışıyla yaptıklarını, bunun da hem mindere hem de tribündeki seyirciye yansıdığını söyledi.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada, Türk ve dünya güreşine hizmet etmenin ortak hedefleri olduğunu dile getirdi.

Herkesi işin içine katarak geçmişte olduğu gibi insanların güreşe ve spora katkı sağlamaları gerektiğini vurgulayan Yerlikaya, son yıllarda tribün ve salonların boş kaldığını ama şimdi her kesime ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Güreş Federasyonuna basın birimi kurduklarını, herkesin her işi değil, sadece kendine verilen görevi yaptığının altını çizen Yerlikaya, şöyle devam etti:

"Artık işlerimizi daha kurumsal ve profesyonel hizmet anlayışıyla yapıyoruz. Bu da hem mindere hem de tribündeki seyirciye yansıyor. Ayrıca Web TV'yi kurarak müsabakalara gelemeyen vatandaşlara ulaşıyoruz. Yaptığımız yeniliklerle kurumsallığın yüzde 30'unu tamamladık. Yeterli mi, değil. Bizim için önemli olan önümüzdeki dönemlerde kurumsallaşmayı yüzde 90'lara çıkarmak, daha kurumsal bir yapı oluşturmak. Herkesin görev tanımı, çalışma alanı bellidir. Kişilere göre değil, kurumsal bir alanda sisteme göre çalışıyoruz."

Altyapıya, Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar ilk defa bir sene içinde 200 minder gönderdiklerinin altını çizen Yerlikaya, bütün kulüpleri malzeme ile donattıklarını ifade etti. Yerlikaya, Güreş Ligi'nin de kendi dönemlerinde başladığını anlattı.

Hedef 2016 ve 2020 Yaz Olimpiyatları

Yerlikaya, 2016 ve 2020 Yaz Olimpiyatları'nda başarıyı doruğuna çıkarabilmeyi hedeflediklerini, kendilerine duyulan sevginin karşılığını verebilmeyi istediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Geçen sene yapılan Dünya Şampiyonası'nda madalya kazanılan tek branş, güreşti. Bu yılki Avrupa Şampiyonası'nda güreşin yanında halterde de madalya aldık. Bu yükseliş devam edip bütün federasyonlar tatlı bir rekabet içine girmeli. Çünkü rekabet, başarı getirir. Biz neler yapabileceğimizin ve potansiyelimizin farkındayız. Bunu bilerek gençlerimizin yolunu açıyoruz. Camiamızı dilenen pozisyonunda kabul etmiyoruz. Omurgalı duran, çalışan camia arzu ediyoruz. Güreşin kalitesini, potansiyelini sağlamlaştırmaya çalışıyoruz. Yükümüz ve sorumluluğumuz oldukça fazla, her şeyin bilincindeyiz."

"Torpille takıma kimseyi koymuyoruz"

Yerlikaya, düzenlenen turnuvaların kalitesini artırdıklarını belirterek, bu yıl Yaşar Doğu Güreş Turnuvası'na 27 ülkeden sporcu geldiğine dikkati çekti.

Ülkelerle diyaloglarını güçlendirdiklerini, artık içine kapalı bir camia olmadıklarını vurgulayan Yerlikaya, "İnsanlara ve rekabete açık bir camia haline geldik. Adaletten şaşmıyoruz. Torpille takıma kimseyi koymuyoruz, torpille kimseyi kampa almıyoruz. Hak edenin hakkını veriyoruz. Adalet ve hakkaniyetten şaşmadığımız müddetçe ata sporumuz güreşin sırtı asla yere gelmeyecek. İnşallah başarılarımız daha da artacak" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Doktor raporuyla Avrupa ikinciliği
Yükleniyor lütfen bekleyiniz