Diğer Sporlar

Kadın güreşçilerimiz iddialı

25 Ocak 2018 Perşembe 11:34 - Son Güncelleme 25 Ocak 2018 Perşembe 11:39

İlk etap kamp çalışmalarını Edirne'de sürdüren Kadın Güreş Milli Takımı, Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası'na ve 2020 Olimpiyat Oyunları'na iddialı şekilde hazırlanıyor.

Antrenör Efrahim Kahraman yönetiminde gerçekleştirilen kampta milli takımın iddialı güreşçileri Yasemin Adar, Evin Demirhan, Elif Jale Yeşilırmak ve Buse Tosun'un yanı sıra 33 sporcu katılıyor.

Fransa'nın başkenti Paris'te geçen yıl düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanıp, dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk kadın güreşçi olarak tarihe geçen Yasemin Adar, yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlık kampının çok verimli geçtiğini belirtti.

Genelde kuvvet ve performans testleri yaptıklarını anlatan Yasemin, antrenmanlarda fizik güçlerini en üst seviyeye taşıdıklarını söyledi.

En büyük hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu vurgulayan Yasemin, "Öncelikle aldığım başarılı sonuçları korumak ve devamını getirmek istiyorum. Daha önce Avrupa ve dünya şampiyonu oldum. Bunların devamını getirmek de çok önemli ama en büyük hedefim Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya almak. Ülkemize olimpiyatlarda ilk altın madalyayı kazandırmak istiyorum. Bayrağımızı göndere çektirmek ve İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum." diye konuştu.

- "Hedefim birincilik ve altın madalya"

Dünya üçüncüsü milli sporcu Evin Demirhan ise Avrupa Şampiyonası hazırlıklarının çok yoğun geçtiğini, tüm sporcuların sıkletlerinde altın madalya almak için çalıştığını kaydetti.

Kampta her arkadaşının çok gayretli çalıştığını belirten Evin, "Vavaş yavaş hedeflerime yaklaşıyorum. Yıldızlar ve gençler kategorisinde Avrupa ve dünya şampiyonluklarım var. Büyükler kategorisinde de ilk dünya üçüncülüğü elde ettim. Bundan sonra hedefim birincilik ve altın madalya." değerlendirmesinde bulundu.

- "Dünyada ilk 3'e girmek istiyoruz"

Antrenör Efrahim Kahraman da Avrupa Güreş Şampiyonası öncesi kamp çalışmalarının çok verimli geçtiğini, sporcuların moral ve performanslarının çok iyi olduğunu ifade etti.

Çok iyi bir kadroya sahip olduklarını, sporcuların tüm sıkletlerde altın madalya almak için çaba gösterdiğini aktaran Kahraman, Avrupa Şampiyonası'nda çalışmaların meyvelerini alacaklarını dile getirdi.

Yasemin Adar'ın dünya şampiyonu olmasının diğer sporcuların öz güvenini artırdığına dikkati çeken Kahraman, "Sporcularımızın öz güveni ve motivasyonu arttı. Aslında biz bu sonucu bekliyorduk, inanarak çalıştık. Tüm sporcularımız altın madalya almak için mindere çıkıyor. Bayan güreşte dünyada ilk 3'e girmek istiyoruz. Bizim kadromuz diğer ülkelere göre daha genç ve bunu başaracak bir kadro. Bunu başaracağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası, 30 Nisan-6 Mayıs tarihlerinde Rusya'da düzenlenecek. Milli takımın kampı hafta sonu tamamlanacak.

Sıradaki Haber
Milli güreşçiler sezonu açıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz