Diğer Sporlar

Kuşak Güreşi Gençler Türkiye Şampiyonası başladı

07 Ağustos 2018 Salı 11:37 - Son Güncelleme 07 Ağustos 2018 Salı 11:39

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun organize ettiği Kuşak Güreşi Gençler Türkiye Şampiyonası, Edirne'de başladı.

Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 75. Yıl Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada 21 ilden 112 sporcu mücadele ediyor.

Kırım Türkleri kıyafetleri giyinen hakemler yaptıkları hazırlık görüşmesinin ardından karşılaşmaları başlattı.

Geleneksel Kırım Türkleri müziğinin çalındığı müsabakalara güreşseverler de ilgi gösterdi.

Bu arada, hakemler bazı müsabakalarda video görüntüleri izleyerek karar verdi.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Müsabaka Koordinatörü ve Kuşak Güreşi Asil Teknik Kurulu Üyesi Faruk Şolpan, gazetecilere yaptığı açıklamada, federasyonun geleneksel Türk sporlarında 8 branşta faaliyetler yaptığını söyledi.

Kuşak güreşinin milattan önce 3 bin yılına dayanan bir geçmişe sahip olduğunu belirten Şolpan, şunları kaydetti:

"Orta Asya ve Avrupa'da Türk izlerini taşıyan her yerde kuşak güreşi yapılmaktadır. Bu müsabakalar Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu 2018 Faaliyet Programı içerisinde ve minikler, yıldızlar, gençler, büyükler kategorilerinde yapıyoruz. Yaklaşık 26 ilden sporcularımız katılıyor faaliyetlerimize, iki grupta müsabaka düzenliyoruz. Edirne'de yapılan, gençler final müsabakaları. Her sıklette 8 sporcu katılıyor. Her gurupta ilk dörde giren sporcular geliyor. 112 sporcumuz burada mücadele ediyor. Kuşak güreşinde Türkiye'de 50 kulüp faaliyet gösteriyor."

Kuşak Güreşi Gençler Türkiye Şampiyonası yarın sona erecek. 

Sıradaki Haber
Arif Özen, Avrupa şampiyonu oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz