Diğer Sporlar

Minik güreşçilerden 14 madalya

18 Haziran 2018 Pazartesi 10:57 - Son Güncelleme 18 Haziran 2018 Pazartesi 10:59

Türkiye, Avrupa Minikler Güreş Şampiyonası'nda 14 madalya kazandı.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Macaristan'da düzenlenen organizasyonda ay-yıldızlı güreşçiler, 2 altın, 6 gümüş ve 6 bronz olmak üzere 14 madalya elde etti.

Milliler, erkekler serbest stilde 2 altın, 2 gümüş ve 3 bronz, grekoromende 4 gümüş ve 2 bronz, kızlarda da 1 bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye, serbest stil ve grekoromende takım halinde ikinci oldu.

Türkiye'ye altın madalyayı serbest stilde 68 kiloda Muhammed Halit Ozmuş ve 85 kiloda Sertaç Üngör kazandırdı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, madalya rekoru kırdıklarını belirtti.

Milli güreşçilerin performanslarını sürekli artırdığına dikkati çeken Aydın, "Büyükler, 23 yaş altı, yıldızlar ve son olarak da miniklerde madalya rekorları kırdık. Tam 56 madalya aldık. 2015'ten bu yana başarılarımızı her yıl artırıyoruz. Bunu sistemli çalışmaya borçluyuz. Sporcu, antrenör ve yönetim ilişkisini son derece sistemli bir şekilde yapıyoruz. Bilimsel çalışmalar ortaya koyuyoruz ve sonuç alıyoruz. Ama hep söylüyorum bu başarılar bizim için yeterli değil. Bu tip çalışmalar süreklilik ister. Bugün miniklerde güreşen sporcularımız yarın bizleri olimpiyatlarda temsil edecekler. O yüzden bu güreşçilerimizin başarılarının sürekli olması için titiz çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Yeni Rızalar, Tahalar çıkarmalıyız ki dünyanın zirvesinde yer alabilelim." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Dünya Güreş Birliğinden Türkiye'ye övgü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz