Diğer Sporlar

Orhan Okulu yine kazandı!

02 Ağustos 2015 Pazar 19:35 - Son Güncelleme 02 Ağustos 2015 Pazar 19:39

Başpehlivanlığı finalde rakibi Serhat Gökmen'i yenen Orhan Okulu kazandı.

Alanya'da düzenlenen 11. Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Orhan Okulu kazandı.

Gökbel Yaylası'nda gerçekleştirilen yağlı güreşlerde başpehlivanlık final mücadelesinde Orhan Konulu ile Serhat Gökmen karşılaştı. Gökmen'i mağlup eden Okulu başpehlivan oldu.

Başaltı kategorisinde, Durmuş Altın, büyük ortada Cemali Küçükgüçlü, küçük orta büyükte Kürşat Korkmaz, küçük orta küçükte Can Güzeler, deste büyükte Onur Susuz, deste ortada Mustafa Doğanözkaya, destek küçükte de Süleyman Çetin birinciliği elde etti.

Öte yandan Kırkpınar Güreş Festivali'nde ikinci olan Osman Aynur yarı finalde karşılaştığı Okulu'ya bir kez daha mağlup olarak yarışı 3. bitirdi.

Güreş ağalığı için 8 kişinin yarıştığı açık artırmayı 407 bin lira ile en yüksek teklifi veren iş adamı Kerim Yılmaz kazandı.

Festivale CHP Milletvekili Mustafa Akaydın, Devrim Kök, MHP Milletvekili Mehmet Günal, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya koordinatörü Hüseyin Güney, çeşitli oda ve derneklerin başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye başkanı Yücel, 11 yıl önce ata sporununu yaşamak ve yaşatmak adına başlattıkları festivalin hayal edemeyecekleri bir noktaya geldiğini söyledi.

Belediye olarak birçok uluslararası organizasyona ve faaliyete ev sahipliği yaptıklarını belirten Yücel, "Organizasyona olan yoğun ilgi, bizlere daha çok haz veriyor. Her sene daha da güçlenerek daha da yapılanarak gelecek yıllar daha iyisini yapmaya çalışacağız" dedi.

Hollandalı turistlerin de ilgisiyle karşılaştıklarını dile getiren Yücel, "Bu yıl Hollandalı iki turist ata sporumuza duydukları önem nedeniyle organizasyona katılmak istedi. Biz de onlara resmi olmazsa bile hem hakem hem de gözetmenlerin nezaretinde sağlıklı bir ortam oluşturduk. Kendilerini bu sahada, çimlerde denediler. Sahamıza da bir renk kattılar. Onlara desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Turistler de güreşti

Gökbel Yaylası'nda düzenlenen güreşlerde başpehlivan karşılaşmaları öncesi Hollandalı turistler de güreşti.

Yağlı güreş müsabakalarını izlemeye gelen yabancı turistlerin de izlediği karşılaşmalarda, Hollandalı 46 yaşındaki Marcel Zwiep ile 42 yaşındaki Cristian Dam, kıspet giyerek, yağlandı. Hakemliğini güreş ağası Kerim Yılmaz'ın yaptığı güreşi, Cristian Dam rakibi Zwiep'i yendi.

Belediye başkanı Adem Murat Yücel, her iki yarışmacıya ilçede bulunan 5 yıldızlı bir otelde bir haftalık tatil hediye etti.

Sıradaki Haber
Genç güreşçilerin gözü altın madalyada
Yükleniyor lütfen bekleyiniz