Diğer Sporlar

Rio'da hedef altın madalya

25 Kasım 2015 Çarşamba 14:55 - Son Güncelleme 25 Kasım 2015 Çarşamba 15:03

Milli güreşçiler, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya hedefliyor.

Dünya ve Avrupa şampiyonalarında önemli dereceleri bulunan milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Selçuk Çebi, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda altın madalyayı hedefliyor.

Olimpiyata hazırlık dönemini değerlendiren milli sporcular, Rio'da elde edecekleri sonuçların kariyerleri için önemli olduğunu anlattı.

ABD'de eylül ayında düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda şampiyon olan Rıza, bugüne kadar yarıştığı ulusal ve uluslararası tüm organizasyonlarda madalyalar kazandığını anımsatarak, "Tek eksiğim olimpiyatta altın madalya. Onu da 2016 Rio Olimpiya Oyunları'nda alırsam, maçlara artık daha rahat çıkacağım" dedi.

Başarılı sonuçlar için, fiziksel hazırlığın yanı sıra motivasyonun da önemli olduğunu vurgulayan Rıza Kayaalp, "Bir sporcu en iyi psikologlar eşliğinde çalışsa bile eğer sporun içinden gelmiyorsa hiçbir şey yapamaz. Sporcu, kendini maça çıkmadan önce ne kadar iyi motive ederse, antrenmanlarda yaptığı çalışmaların karşılığını minderde de o derece alır. Ben de bunu en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda da Las Vegas'taki Dünya Güreş Şampiyonası'nda yaptığım gibi kendimi göstermek istiyorum" diye konuştu.

Geçen yıl Özbekistan'da gerçekleştirilen dünya şampiyonasında gümüş madalyada kaldığını anımsatan milli sporcu, ABD'deki organizasyon öncesinde Las Vegas'ta bulundukları sırada şehit haberleriyle üzüldüklerini kaydetti.

Kayaalp, "Bunlara rağmen kendime korku ve stres yaşamadan finale çıkacağıma söz verdim. 'Bayrağım ve vatanım için elimden gelenin en iyisini yapacağım' dedim. Bu duyguyla kazandığım şampiyonluğumu şehitlerimize armağan etmek istedim. Nitekim altın madalyayı kazanarak yenilmez bir rakip olmadığını gördüm" ifadelerini kullandı.

Milli güreşçi, ABD'deki şampiyonada finalde Kübalı Mijain Lopez Nunez'i 1-0 yenerek altın madalya elde etmişti.

"Rio benim son yerim olacak"

Olimpiyat madalyasının bulunmadığını dile getiren Selçuk Çebi, Rio Olimpiyat Oyunları'nın ardından kariyerini noktalamak istediğini belirtti.

Bugüne kadar şampiyonalarda elde ettiği madalyalardan bahseden şampiyon güreşçi, "Avrupa ve dünyada bütün madalyaları Allah bize nasip etti, 1, 2 ve 3.'lük, hepsi var ama sadece olimpiyat madalyam eksik. Rio Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanarak, kariyerimi tamamlamak istiyorum fakat sonuç ne olursa olsun, Rio benim son yerim olacak. Çok büyük bir şey olmazsa bu şampiyonadan sonra kariyerimi sonlandırmak istiyorum. Neticede genç kardeşlerimiz var ve onlara da destek olmak lazım. Selçuklar, Rızalar gelir gider ama Türk bayrağı hiçbir zaman yere düşmez" şeklinde konuştu.

Aktif güreş kariyerini bitirdikten sonra Türk sporuna hizmet etmeye devam edeceğini anlatan milli sporcu, şunları kaydetti:

"En zor şartlarda da çalıştık, en zor günleri de gördük. O yüzden sorunların ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunun için de bazılarımız antrenörlüğe, bazılarımız yöneticiliğe, bazılarımız siyasete yöneliyor. Geldiğin yere dolu gelmek lazım. Ben dolu gelmek istiyorum. Her şeyimizi burada kazandık. Unumuzu eledikten sonra da buradan çekilip gitmek değil, hizmetlerimize devam etmek istiyoruz. 25. dönemde AK Parti'den milletvekili aday adayıydım. Orada şöyle bir hedefim vardı. Dünyada hiç olmayan bir olayı gerçekleştirerek Türkiye'ye mal etmeyi istiyordum. Milletvekili olup, dünya veya olimpiyat minderinde güreşen kimse yok. Bunu başararak bir ilke imza atmak istiyordum ama kısmet değilmiş. Siyaset, Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi uzun bir maratondur. Genç yaşta milletvekili olmak bir avantajdır fakat 'Daha önünde uzun bir zaman var, biraz daha pişsin' denilirse bizim için bu dezavantajdır. Bu süreçte bizim için düşünülene saygı duymak zorundayız çünkü biz ülkemize mal olmuş sporcularız."

Selçuk Çebi, ABD'deki son şampiyonada grekoromen stil 80 kiloda altın madalya kazanmıştı.

Sıradaki Haber
Akhisar Belediyespor'dan açıklama
Yükleniyor lütfen bekleyiniz