Diğer Sporlar

Tarihe geçmek istiyor!

07 Temmuz 2015 Salı 11:23 - Son Güncelleme 07 Temmuz 2015 Salı 11:26

Milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, hedefi belirledi.

Avrupa Oyunları'nda bayanlar güreşinde bronz madalya kazanan Elif Jale Yeşilırmak, 2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'ye tarihindeki ilk altın madalyayı kazandırmak istediğini söyledi.

2012 Londra Olimpiyatları'na katılarak, olimpiyatlarda güreşen ilk Türk kadını unvanını alan Rus asıllı sporcu Elif Jale Yeşilırmak, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 12-28 Haziran'da düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'nı bronz madalyayla tamamladığını anımsattı.

Avrupa Oyunları'nda sakatlığı bulunmasına karşın bayanlar 58 kiloda mindere çıktığını anlatan Elif, "Bronz madalya da olsa kazandığım için çok mutluyum. Ancak daha sağlıklı olsaydım Türkiye'ye altın madalya kazandıracağıma inanıyordum" dedi.

Milli sporcu Elif, Türk Milli Takım formasını giymekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Türkiye'de güreşe ayrı bir önem veriliyor. Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Kendimi Türkiye'de çok rahat hissediyorum. Buraya alıştım ve Türk mutfağı da çok zengin ve güzel. Özellikle de kebabı daha çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

ABD'de düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlandığını ve kota alarak Türkiye'yi 2016 Rio Olimpiyatları'nda temsil etmek istediğini dile getiren Elif, madalya için elinden geleni yapacağını söyledi.

Elif Jale Yeşilırmak, madalya için yoğun bir antrenman programı uyguladığını ifade ederek, "En büyük hedefim, kadınlar güreşinde Türkiye'ye ilk olimpiyat madalyasını kazandırmak. Bunun için mücadele edeceğim. Türk güreş tarihine adımı altın madalyayla yazdırmak istiyorum. Ayrıca Las Vegas'taki dünya şampiyonasında da madalya kazanmak istiyorum" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Minderde yeniden yapılanma
Yükleniyor lütfen bekleyiniz