Diğer Sporlar

Yıldız Milliler'den Azerbaycan'da madalya

19 Nisan 2014 Cumartesi 19:45 - Son Güncelleme 19 Nisan 2014 Cumartesi 19:49

Grekoromen Yıldızlar Milli Takımı, 1 altın, 2 gümüş ve 6 bronz madalya kazandı.

Yıldızlar Güreş Türk Milli Takımı, Azerbaycan Güreş Federasyonu Kupası'nda bir altın, iki gümüş ve altı bronz madalya kazanarak takım halinde ikinci oldu.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başlayan turnuvanın ilk gününde grekoromen stilde, 42, 46, 50, 54, 58, 63, 69, 76, 85 ve 100 kilo müsabakaları yapıldı.

58 kiloda mindere çıkan Ömer Murat Fırat, ilk maçında İranlı, ikinci maçında Gürcü rakiplerini yendi. Yarı final maçında Azeri rakibi Rüstem Isayev'i mağlup eden Fırat, finalde karşılaştığı İsrafil Yakupzade'yi de yenerek altın madalya kazandı.

100 kiloda Cemalettin Akbıyık, İranlı ve Macar rakiplerini yenerek finale çıktı. Final karşılaşmasında Azeri Cavid Feyziyeve'ye mağlup olan Akbıyık, gümüş madalya aldı.

85 kiloda Enes Bilal Yeşilçiçek, ilk maçında Türk sporcu Oğuzhan Karabulut'u yendi. Daha sonra Azerbaycanlı rakibini yenerek finale çıkan Yeşilçiçek, Macar rakibine yenilerek gümüş madalya ile yetindi.

Oğuzhan Karabulut ise repesaj maçında İranlı rakibini yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

42 kiloda mindere çıkan Kerem Kamal, ilk maçında İranlı rakibini mağlup etti. İkinci maçında Azeri rakibine mağlup olan Kamal, çıktığı repesaj maçında diğer Azerbaycanlı rakibini yenerek bronz madalya kazandı.

46 kiloda Ozan Tanga, ilk maçında İranlı rakibine yenildi. Rakibi finale çıktığı için repesaj hakkı kazanan Tanga, Azerbaycanlı rakibini yenerek üçüncü oldu.

54 kiloda Ekrem Öztürk, ilk maçında Azerbaycanlı rakibine mağlup oldu. Rakibi finale yükselen ve repesaj mücadelesine çıkan Öztürk, diğer Azerbaycanlı rakibini yenerek bronz madalya almaya hak kazandı.

63 kiloda Ali Kasım Taşdemir, ilk maçında İranlı rakibini yenmeyi başarsa da ikinci maçında Azerbaycanlı rakibine mağlup oldu. Taşdemir, repesaj maçında Macar rakibini yenerek bronz madalya aldı.

76 kiloda Doğukan Kuru, ilk maçında İranlı rakibini yendikten sonra yarı final maçında Azeri sporcuya yenildi. Aynı kiloda Salih Aydın da ilk maçında Azerbaycanlı rakibine yenildi. Aydın, çıktığı repesaj maçında Doğukan Kuru'yu yenerek bronz madalya almaya hak kazandı.

Kürsüye çıkamadılar
42 kiloda Fatih Aslan, ilk maçında Azerbaycanlı rakibini yenmeyi başarsa da ikinci karşılaşmada yine diğer bir Azerbaycanlı sporcuya yenildi. Aslan, çıktığı repesaj maçında Gürcü rakibine yenilerek madalya şansını kaybetti.

46 kiloda Halil Baytekin, ilk maçında Azerbaycanlı rakibine yenilerek elendi.

50 kiloda Uğur Beytekin ve Doğuş Ayazcı, çıktıkları repesaj karşılaşmalarında Azeri rakiplerine yenilerek turnuvayı madalyasız tamamladı.

63 kiloda Hacı Karakuş, ilk maçında Gürcü, repesaj maçında ise Azerbaycanlı rakibine yenilerek madalya kazanamadı.

69 kiloda Murat Özcan, ilk karşılaşmada Gürcü rakibini yense de ikinci maçında Azeri sporcuya mağlup oldu. Repesaj maçında diğer Azerbaycanlı rakiple karşılaşan Özcan yenilerek madalya alamadı. Aynı kiloda Göktuğ Aslan da ilk karşılaşmasında İranlı rakibine yenilerek elendi.

Bir altın, iki gümüş ve altı bronz madalya kazanan Türk Milli Takımı ikinci olurken, evsahibi Azerbaycan birinci, İran ise üçüncü oldu.

"Altyapıya önem veriyoruz"
Türk Milli Takımı ile Bakü'ye giden Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gençlerin performansını yüksek tutmak için onları devamlı yurt dışındaki turnuvalara götürdüklerini söyleyerek, "Altyapıya önem veriyoruz" dedi.

Böyle turnuvalarda genç sporcuların heyecan ve streslerini attığını belirten Yerlikaya, bundan sonra da altyapıdaki güreşçileri sık sık bu organizasyonlara götüreceklerini bildirdi.

Evsahibi ülke ve Türkiye'nin yanı sıra Belarus, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, İran, Tacikistan, İsviçre, Macaristan, Litvanya, Gürcistan ve Kırgızistan'ın katıldığı turnuva, 22 Nisan'a kadar devam edecek.

Sıradaki Haber
"Güreşin prensesleri" Edirne'de yarışacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz