Diğer Sporlar

Zirveden inmeye niyeti yok

28 Temmuz 2014 Pazartesi 13:24 - Son Güncelleme 28 Temmuz 2014 Pazartesi 13:29

"FILA tarafından dünyanın zirvesine çıkartıldım ve buradan inmeye niyetim yok."

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından serbest stil 125 kiloda dünyanın en iyi güreşçisi seçilen milli sporcu Taha Akgül, zirveden inmeye niyetinin olmadığını söyledi.

Avrupa şampiyonu güreşçi Akgül, 8-14 Eylül tarihlerinde Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası'na hazırlandığını belirtti.

Çalışmalarını Elmadağ Kamp Eğitim Tesisleri'nde sürdürdüğünü anlatan Akgül, "FILA tarafından dünyanın zirvesine çıkartıldım ve Özbekistan'da buradan inmeye niyetim yok. Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak unvanımı korumak istiyorum" diye konuştu.

Akgül, zirvede kalıcı olmak için yoğun çalıştığının altını çizerek, "Avrupa şampiyonu olarak Dünya Şampiyonası'nda da favoriyim ama rehavete kapılmamam gerektiğinin de farkındayım. Hazırlıklarımı sadece dünya şampiyonu olup, bayrağımızı tekrar dalgalandırmak için yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Her zaman daha iyisini yapmaya çalıştığını vurgulayan Akgül, sözlerine şöyle devam etti:

"Milli mayoyla mindere her çıktığımda şanlı bayrağımızı dalgalandırmak için ter döküyorum. Zirveye çıkmak zor ama düşmek kolaydır. Serbest güreşte bir ilki gerçekleştirerek dünyanın en iyisi seçildim. Zirveye çıkabilmek değil, zirvede kalabilmek önemlidir. Eğer zirvede kalabilmeyi başarabilirsek o zaman asıl başarıyı yakalamış oluruz. Uzun yıllar uluslararası arenada ülkemi en iyi şekilde temsil etmeyi arzuluyorum."

"Bronzu altına çevirmek istiyorum"

Daha önce Akdeniz Oyunları'nda 1, Avrupa Şampiyonası'nda da 3 kez altın madalya kazandığına değinen milli güreşçi, Dünya Şampiyonası'nda da birincilik kürsüsüne çıkmanın zamanının geldiğini dile getirdi.

Akgül, 2013 yılında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda üçüncü olduğunu hatırlatarak, "Kazandığım bronz madalyayı bu yıl altına çevirmek istiyorum. Tecrübeli antrenörlerimizin yönetiminde antrenmanlarımızı tamamen bunun için yapıyoruz. Başkanımız Hamza Yerlikaya'nın destekleri ve milletimizin duaları sayesinde Özbekistan'da şampiyon olarak İstiklal Marşımızı okutmayı hedefliyorum" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Gençler güreşçiler iddialı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz