Diğer Sporlar

Azerbaycan'dan men cezası tepkisi

23 Nisan 2014 Çarşamba 14:07 - Son Güncelleme 23 Nisan 2014 Çarşamba 14:12

"IWF'nin kararını açıklamak için bir yıl beklemesi bizde şüphe doğurdu"

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov, Uluslararası Halter Federasyonu'nun (IWF) doping kullandıkları gerekçesiyle Azerbaycanlı haltercilere verdiği men cezalarına ilişkin, "Olayı araştırıyoruz ancak IWF'nin kararını açıklamak için bir yıl beklemesi bizde şüphe doğurdu" dedi.

Rahimov, Bakanlığının 2014'ün ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği faaliyetleri kamuoyuna duyurmak için düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin soruları yanıtladı. IWF'nin 18 Azerbaycanlı halterciye men cezası vermesini ve Azerbaycan Halter Federasyonu'nu 500 bin dolarla cezalandırmasını değerlendiren Rahimov, ilk önce federasyon yöneticisi İskender Askerov, federasyon doktoru ve birkaç antrenörün görevden alındığını bildirdi.

Bakan Rahimov, konuyu araştırdıklarını ve doping aleyhine anlaşmayı imzalamış bir ülke olarak bu duruma kayıtsız kalamayacaklarını vurguladı.

"Fakat sporcularımızın gerçekten de doping kullanıp kullanmadıklarını bilmek zorundayız" diyen Rahimov, sözlerine şöyle devam etti:

"IWF'nin kararını açıklamak için bir yıl beklemesi bizde şüphe doğurdu. Neden bir yıl beklediler? Neden sporcuların bu bir yılda müsabakalara katılmasına müsaade edildi? Sporcular ne zaman teste tabi tutuldu? Bunların hepsini araştırmalıyız. Fakat sadece Azerbaycan değil, 2013 yılında 26 ülkeye ceza kesilmiş. 2012 yılında tek bir Azerbaycanlı sporcu yok listede. Bizim federasyon, 500 bin dolar cezayı ödeyecek. Fakat ödemeden önce konuyu detaylarıyla araştırmak istiyoruz."

IWF, Azerbaycanlı 17 halterciye uluslararası müsabakalarda dopingli madde kullandıkları gerekçesiyle 2'şer yıl, bir sporcuya da ömür boyu men cezası vermiş, Azerbaycan Halter Federasyonu'nu da 500 bin dolar para cezasına çarptırmıştı.

Cezaların ardından 8-14 Nisan 2013 tarihlerinde Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda Azerbaycanlı sporcuların elde ettiği tüm dereceler geçersiz sayılmış, 5 sporcunun madalyalarının geri alınacağı açıklanmıştı.

Sıradaki Haber
IWF'den Azerbaycanlı haltercilere ceza
Yükleniyor lütfen bekleyiniz