Diğer Sporlar

''Geleceğe umutla bakıyoruz''

13 Ekim 2015 Salı 12:16 - Son Güncelleme 13 Ekim 2015 Salı 14:27

Taşpınar: ''Her geçen gün, bir yıl öncesine göre daha ileri gidiyoruz''

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Gençler ve 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda 10 altın, 11 gümüş ve 8 bronz madalyayla büyük bir başarı elde ederek, geleceğe umutla baktıklarını söyledi.

Taşpınar, 4-8 Ekim tarihlerinde Litvanya'nın Klaipeda kentinde düzenlenen şampiyonada millilerin önemli başarılara imza attığını ifade etti.

Geçen yıl aynı organizasyonda 14 madalya kazandıklarını anımsatan Taşpınar, "Dünya şampiyonasında 10 altın, 11 gümüş ve 8 bronz madalyayla müthiş bir başarı elde ettik. 29 madalyayla geçen yılı ikiye katladık" dedi.

Halterde "karanlık" günlerin geride kaldığını belirten Taşpınar, şöyle konuştu:

"Madalyalar doğru yolda ilerlediğimizin bir göstergesi. Geleceğe umutla bakıyoruz. Her geçen gün, bir yıl öncesine göre daha ileri gidiyoruz. Göreve geldiğimizde en iyi sporcular dopingli çıkmıştı. Devletin dopinge sıfır politikası vardı. Kamplarda numuneler aldık. 52 sporcumuz ceza almıştı. Bu artık sporcumuzun kalmaması anlamına geliyordu. Dopingi bitirerek, bugünlere geldik. Sporcularımızı ve antrenörlerimizi kutluyorum."

Halterde dopingi bitirdikleri için Dünya Doping Ajansı ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach'ın Türkiye'yi kutladığını anlatan Taşpınar, "Cezalı günlerden, böylesi gurur verici günlere gelmek büyük başarı. Dopingle mücadelemizden dolayı ödül bekliyoruz" diye konuştu.

Taşpınar, 2020 Tokyo Olimpiyatları için yıldız sporcularla çalışma başlattıklarını belirterek, sporcuları sürekli kamplarda tuttuklarını dile getirdi.

"Önümüzde daha uzun bir yol var" ifadesini kullanan Taşpınar, şunları kaydetti:

"Yeni başarılar için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sporcular adeta yıl boyu kamplarda çalışıyor. Çünkü illerinde iyi antrenman yapmıyorlar. Biz antrenman yöntemlerimizi gözden geçirdik. Duyum ve tespitlerimizi dikkatle değerlendirdik. Eksikliğimizi gidererek, yeni antrenman programına yöneldik. Bizi halterde daha parlak günler bekliyor."

Sıradaki Haber
Halterde madalya yağmuru!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz