Diğer Sporlar

Rekortmen Taylan hayalini açıkladı!

06 Mayıs 2015 Çarşamba 12:07 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2015 Çarşamba 12:09

Nurcan Taylan "Hayalimde olimpiyat madalyası alarak bu sporu bırakmak var"

Bayanlar 48 kiloda dört yıl aradan sonra ilk altın madalyasını kazanan milli halterci Nurcan Taylan, olimpiyatlara kadar bu performansını devam ettirmek istediğini ve Rio'da yapılacak oyunların ardından aktif sporculuğu bırakacağını söyledi.

"Olimpiyat madalyası alan ilk Türk kadın halterci" unvanını alan, kariyerine 16'sı altın olmak üzere 50'e yakın madalyayı sığdıran milli halterci Nurcan Taylan, doping cezasının ardından Avrupa Şampiyonası'nda ilk altın madalyasının sahibi oldu.

Deneyimli sporcu, yaptığı açıklamada, geçen yıl Kazakistan'daki Dünya Şampiyonası'nda son hazırlık döneminde rahatsızlandığını ve podyumda istediği performansı gösteremediğini belirtti.

Cezanın ardından yeniden podyuma çıkıp aynı performansa ulaşmanın zor olduğunu anlatan Nurcan, "Önemli olan 2016 Rio Olimpiyatları ve bu doğrultuda hareket ediyorum" dedi.

Gürcistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda ise koparmada 81 kiloyu omuzlayarak altın ve toplamda 178 kiloyla gümüş madalyayı boynuna astığını hatırlatan Nurcan, sözlerine şöyle devam etti:

"Dört yıl aradan sonra ilk altın madalyamı kazanarak, eski günlerime kavuştum. Önemli olan bu performansı bozmadan disiplinli bir şekilde devam edip olimpiyatlara kadar elimden ne geliyorsa bütün gücümü gösterebilmek. Spor hayatım boyunca 17 altın, toplamda 50'e yakın madalyam var. Avrupa'da bunu başarabilen tek sporcuyum. Aynı performansı ve aynı kiloda koruyabilmek kolay değil. Sıkletimin favorisiyim."

"2016 Rio'dan sonra bırakacağım"

Rekortmen halterci Nurcan Taylan, halterin bir bayan sporu olmadığını ancak kendisinin 20 yıldır büyük bir aşkla barın altına girip aynı heyecanla kiloları omuzladığını söyledi.

Halter için büyük fedakarlıklar yaptığını anlatan Nurcan, "Hayalimde olimpiyat madalyası alarak bu sporu bırakmak var. 2016 Rio Olimpiyatları'nın ardından aktif spor hayatımı bırakacağım ama spordan da kopmayacağım. Tecrübelerimi, yetişen sporculara aktarmak, onlara destek olmak istiyorum. Elimden ne geliyorsa Türk sporunun kalkınması için hazırım" diye konuştu.

Kasım ayında düzenlenecek Dünya Halter Şampiyonası'na çok iyi hazırlandığını kaydeden Nurcan, motivasyon kaynağını şu sözlerle aktardı:

"Kendimi motive ederken 'sen Nurcan Taylan'sın, dünya rekortmeni, olimpiyat şampiyonusun, sen bu işi en zirvede de yaptın. Bu kiloyu kaldırdıysan yine yapabilirsin' diyorum. Her zaman kendimi örnek alıyorum. Orada kırılacak rekor var ve o da bana ait. Daha önce yaptıysam yine yapabilirim. Tabi ki 32 yaşında olmamın hem de geçmişteki sakatlıklarımın getirdiği ufak tefek aksilikler var ama beni engellemiyor. Bütün enerjim, kuvvetimle 2016 Rio olimpiyatları için hazırım."

Sıradaki Haber
Polonyalı sporculardan altın madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz